Middenin de natuur ligt de drijvende, compleet uit hout opgetrokken Great Bear Lodge

De beste locatie om grizzly en zwarte beren te observeren is in het Great Bear Rainforest in Canada. Een prachtig natuurgebied 80 kilometer ten noorden van Vancouver Island. Middenin de natuur ligt de drijvende, compleet uit hout opgetrokken Great Bear Lodge.

Zelfs walvissen komen af en toe langs zwemmen

Great Bear Lodge is een bijzondere accommodatie, gelegen in het regenwoud en eigendom van een bioloog; Tom Rivest. Samen met zijn partner Mary zorgt hij voor een bijzonder persoonlijk en hartelijk verblijf en zorgt hij ervoor dat u zoveel mogelijk wildlife van dichtbij kunt spotten. Zelfs walvissen komen af en toe langs zwemmen en hun kunsten vertonen in dit stukje ongerept Canada. 

De dag bespreken bij een knisperend haardvuur

De lodge bestaat uit twee verdiepingen en heeft acht slaapkamers. Alle acht met een kleine ensuite badkamer met douche en toilet. Het hart van de Great Bear Lodge is de zitkamer waar u samen met de andere gasten kan relaxen en de dag kunt bespreken terwijl het haardvuur knispert en zorgt voor een extra gezellige sfeer.  U dineert ’s avonds met de andere gasten en geniet van een geweldige maaltijd – de chef gebruikt de meest verse ingrediënten. Een van de specialiteiten is de vers gevangen zalm die op een cederhouten plank wordt gerookt. Natuurlijk worden passende glazen wijn geschonken bij uw avondmaaltijd en lunch.

Kom tijdens iedere natuurbeleving alles te weten over de flora en fauna van Britisch Columbia

De gidsen die u begeleiden op uw natuurexpedities zijn ontzettend professioneel en weten bijna alles wat er te weten valt over de flora en fauna van British Columbia. Het spotten van grizzly beren in hun natuurlijke habitat is natuurlijk het hoogtepunt van uw verblijf maar uw gids zorgt ervoor dat iedere natuurbeleving onvergetelijk en leerzaam is. 

Bijzonder natuurvriendelijk

Zoals u mag verwachten is de Great Bear Lodge bijzonder natuurvriendelijk. Stille wind- en zonne-energie worden opgewekt om zo min mogelijk impact te maken op de natuurlijke omgeving. U bereikt de lodge in circa één uur per watervliegtuig vanuit Port Hardy. Deze vlucht vertrekt om 15:00. Uw terugvlucht vertrekt tussen 16:00 en 18:00 en alle vluchten zijn uiteraard onder voorbehoud, afhankelijk van de weersomstandigheden.