Slechts vier unieke luxe houten chalets verstopt in een immens privébos aan de voet van de Selkirk Mountain Range: welkom bij de Logden Lodge

Na verschillende carrières bij de Verenigde Naties en het Ministerie van Buitenlandse zaken begon het echtpaar Paul en Annelies in 2013 aan een nieuwe avontuur in de bergachtige wildernis van de Selkirk Mountain Range in British Colombia. Er werden vier luxe houten chalets gebouwd, ver genoeg uit elkaar gelegen om privacy te waarborgen en voorzien van alles wat u tijdens een luxe verblijf maar nodig heeft. Het allerbeste aan de lodge is de locatie, een unieke plek in Ymir die vrijwel niemand in Nederland bekend zal zijn, wat overigens ook geldt voor de meeste Canadezen. Een vakantie in deze luxe kleinschalige lodge gelegen in een fantastisch gebied is per definitie een ervaring die u deelt met weinigen.

Duurzaam

Logden Lodge heeft in 2016 de hoogste gradatie (gold) van Green Tourism Canada ontvangen voor milieu vriendelijk en duurzaam opereren. Logden Lodge voegt zichzelf daarmee bij 12 andere hotels in Canada en zijn momenteel de enige accommodatie met deze hoogste kwalificatie in de Central Kootenays.

Geschikt voor elk seizoen

Het mooie aan dit gebied is dat u er het hele jaar door kunt verblijven. Elk jaargetijde heeft namelijk zijn eigen charme en altijd iets te bieden. De hoofdzaak is hier toch wel de natuur. Of u het gebied bezoekt om de wat bekendere trekpleisters als Kootenay Lake, Slocan Lake, de Salmo rivier (waar u kunt raften), graag vist, wandelt of golft, of u wilt verdiepen in de rijke 'gold rush' historie tijdens een bezoek aan de oude goudmijnen; er is genoeg te doen! In de winter wordt het gebied door de natuur omgetoverd tot een waar skiparadijs. De unieke sneeuwkwaliteit in de vallei (zeer droog en licht, bekend als de zogenaamde 'champagne powder') en de diversiteit van het gebied weet zelfs de meest ervaren skiërs zeer te bekoren.

Uw eigen chalet

De lodge bestaat uit vier luxe houten chalets, gelegen op een groot privéterrein aan de voet van de Selkirk Mountains. Anders dan in Canada gebruikelijk is, zijn de chalets alle zeer ruim opgezet en bovendien allemaal net wat anders ingericht, zodat u naar smaak een voor u geschikt chalet kunt uitzoeken. De chalets zijn alle van de nodige faciliteiten voorzien om een verblijf zowel in de zomer als in de witte winters comfortabel te maken. In de zomer en lente is het genieten op de houten veranda, terwijl het in de winter met een houtkachel behaaglijk warm is in de chalets.

Zelf koken of lekker uit eten

Er zijn geen culinaire faciliteiten bij de lodge. Voor het ontbijt of een lichte maaltijd kunt zelf wat boodschappen doen in de omgeving. De chalets zijn uitgerust met een keuken waar u kunt koken. Gaat u liever uit eten, dan kan dat ook. In de nabijheid zijn diverse goede restaurants te vinden. Het is eventueel ook mogelijk om een cateringservice te regelen.

Tripadvisor over Logden Lodge