Sfeervolle Canadese lodge, prachtig gelegen in de vallei van Moraine Lake in de Rockies

De Moraine Lake Lodge is precies wat u voor ogen heeft bij een verblijf in de Rockies. Veel hout, sfeer en een eenheid met de natuur. Typisch Canadees. De locatie, aan de oever van Moraine Lake in Banff National Park, is beeldschoon. De natuur is hier binnen handbereik. De lodge is jaarlijks geopend van juni t/m oktober.

Geen flatscreen

De lodge bestaat uit 33 kamers en cabins, alle met een sfeervolle inrichting met aardetinten en houten logbeds. Talisman adviseert u een verblijf in een Deluxe Cabin. Vanuit het zitgedeelte van deze ruime cabin geniet u bij de behaaglijkheid van een haardvuur van uitzicht over het meer. Bij goed weer is het balkon een aangename plek om even tot rust te komen. Het beste aan de kamers is hier hetgeen wat ontbreekt: telefoon en televisie. Met zulke uitzichten en zoveel te doen in zo'n mooie omgeving heeft u deze namelijk helemaal niet nodig. Om in contact te kunnen blijven met het thuisfront biedt de lodge wel wifi.

Banff National Park

Vanuit de lodge kunt u prachtige wandeltochten maken. Er zijn heel wat routes die u kunt volgen. Bent u hier in het voorjaar en zomer dan heeft u de grootste kans op het zien van allerlei wild zoals elanden, klein wild als de chipmunk en natuurlijk beren. Er leven hier relatief veel grizzlyberen, al zult u sneller een zwarte beer zien. Deze zoeken hun voedsel namelijk in de lager gelegen gebieden, vaak in de buurt van het spoor of bermen. In het hoger gelegen bergachtige gebied van het nationaal park leven onder andere berggeiten en bighorn schapen. In de buurt van het water ziet u voornamelijk roofvogels, zoals de indrukwekkende arend. Moraine Lake ligt voor de deur van de lodge. U kunt kosteloos gebruik maken van kano's waarmee u op het gemak over het meer kunt peddelen. Er zijn in de omgeving echter meer meren die u kunt bezoeken, zoals het prachtige Emerald Lake en Lake Louise. Ook kunt u een bezoek brengen aan het stadje Banff.

Met een goed gevulde maag op pad

Het is in Canada niet altijd gebruikelijk dat het ontbijt dagelijks inbegrepen is. Bij Moraine Lake Lodge is dat echter wel het geval. De lodge stuurt u graag met een goed gevulde maag op pad. Daarnaast organiseert de lodge elke middag voor haar gasten een thee- en koffie-uurtje in de bibliotheek. Ook voor lunch en diner bent u natuurlijk welkom bij de lodge. In restaurant Wilcox kunt u terecht voor de meest smaakvolle gerechten die zijn samengesteld met de beste ingrediënten uit de regio. Denk aan bijvoorbeeld een Buffalo carpaccio met geroosterde pijnboompitjes en een malse hertenbiefstuk geserveerd met een goed glas wijn uit de indrukwekkende wijnkelder van de lodge. Reservering voor het diner wordt sterk aangeraden. Talisman regelt dit graag voor u. 

Tripadvisor over Moraine Lake Lodge