Ervaar de gastvrijheid in deze luxe oceanfront retreat aan de Pacific

Victoria, de grote stad op de zuidtip van Vancouver Island. De stad heeft een gezellig centrum en doet erg Brits aan. Een stijl die u ook terug ziet in het Oak Bay Beach Hotel, een luxe oceanfront retreat gesitueerd in een markant herenhuis (1927) aan de kust. Het hotel is nog niet zo lang geleden geheel gerenoveerd, maar heeft zijn Britse charme behouden. Bij aankomst is het onthaal hartverwarmend. Ook de rest van uw verblijf wordt u in de watten gelegd.

Chique logeren

Het Oak Bay Beach Hotel heeft chique kamers en suites die alle in dezelfde Engels koloniale stijl zijn ingericht. De meest kamers hebben een patio (begane grond) of een balkon en bieden uitzicht over Haro Strait, de San Juan eilanden en in de verte de prachtige besneeuwde berg Mt. Baker in de staat Washington.

Victoria en de kust

Vanuit het hotel is het slechts een kwartier rijden naar het centrum van Victoria. U kunt daarvoor de kosteloze shuttle service van het hotel gebruiken. De tudorarchitectuur, rode dubbeldekkers en verzorgde parken geven Victoria een Britse aanblik. U kunt in de stad naar verschillende musea en Old Town, waar u goed kunt winkelen en vele restaurantjes zijn te vinden. En natuurlijk pubs. Een tweede reden om Victoria te bezoeken is niet zozeer vanwege wat er in de stad te vinden is, maar in de wateren rondom de stad. De kustwateren worden jaarlijks bezocht door walvissen en twee verschillende soorten orka's. Het is een machtig gezicht om deze bijzondere dieren tijdens een boottocht van heel dichtbij te zien.

Zwemmen met uitzicht op zee

De naam van het Oak Bay Beach Hotel is een beetje misleidend, want hoewel het hotel aan de kust ligt, is hier geen strand. Wilt u het strand opzoeken, dan zijn Willows Beach en Cadboro Beach, de dichtstbijzijnde. Het hotel maakt met verschillende (zwem)baden met uitzicht op de Pacific en een heerlijke spa echter een hoop goed! Let wel; de zwembaden en de spa zijn enkel toegankelijk voor gasten van 16 jaar en ouder.

Proosten in de pub

Het hotel heeft een intiem restaurant waar u goed kunt eten. Ook het ontbijt heeft hier een Engels tintje, zo kunt u 's ochtends bonen in tomatensaus bestellen, maar dan wel op chique wijze gepresenteerd. Gedurende de dag kunt u voor een kopje koffie met gebak terecht in Kate's Café. De late uurtjes kunt u spenderen in de Snug Pub, onder het genot van een biertje van de tap. Wilt u uit eten? Victoria ligt heel dichtbij en ook de restaurantjes en cafés in het dorpje Oak Bay zijn binnen handbereik. Het Oak Bay Beach Hotel is sponsor van het The David Foster Foundation Theatre. In het Oak Bay Beach Hotel worden regelmatig dinershows gegeven, waarbij eten en theater gecombineerd worden. U kunt tickets kopen voor zo'n dinershow. De opbrengst ervan gaat naar families met kinderen die wachten op orgaandonatie.

Oak Bay Beach Hotel beschikt over een voortreffelijke spa. Doordat deze spa zo goed staat aangeschreven wordt het aangeraden om bij interesse zeker 6 weken voor aankomst een reservering te maken.

Tripadvisor over Oak Bay Beach Hotel