Hier in hartje Montreal bent u in een mum van tijd bij de beste restaurants, leukste winkelstraten en de vele bezienswaardigheden

Ritz Carlton, een luxe boutique hotel met een optimale centrale ligging in downtown Montreal. Een leuke stad met en een interessant contrast tussen oud en nieuw. Montreal is hoofdzakelijk Franstalig en wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd, wat vooral komt door het feit dat de stad het culturele hart is van het Franstalige deel van Canada. Er zijn tal van leuke straatjes en hippe wijken die een bezoek meer dan waard zijn. Zoals de hippe wijk Le Plateau, met de kleurrijke Victoriaanse panden en gezellige brasserieën. Om te winkelen is het gezellige Rue Sainte-Cathérine the place to be. Wissel een actieve wandeling door de stad af met een bezoek aan de rustieke botanische tuinen.

Charme in de binnenstad

De donkere entree is een statige verschijning aan Sherbrooke Street West in de binnenstad van Montreal. Na binnenkomst wordt u gegrepen door het chique klassieke interieur. Sierlijke kroonlijsten, glimmende lampen, chique meubilair, marmer: u kunt er minutenlang naar kijken en telkens weer een nieuw detail ontdekken. Het gehele hotel is in dezelfde klassieke stijl ingericht. De kamers en suites zijn ruim, hebben alle een luxe marmeren badkamer en bieden uitzicht op de stad.

Voor fijnproevers

In het verleden was het restaurant van het Ritz Carlton hotel een van de ontmoetingsplaatsen van de beroemde Club 55, een groep van fijnproevers die hier culinaire feesten hielden. Ook vandaag de dag is het restaurant Maison Boulud een trekpleister voor culi's. Sterrenchef Daniel Boulud beheert hier de keuken. Hij bereidt gerechten die geworteld zijn in de Franse culinaire traditie en gebruikt zijn jarenlange kookervaring om deze gerechten tot ware culinaire hoogstandjes te brengen.

Tripadvisor over Ritz Carlton Montreal