In 2006 werd Montreal benoemd tot UNESCEO designstad, als slechts één van de drie steden in de wereld

De stad Montreal ontleent haar naam aan Mount Royal, een heuvel met drie pieken in het hart van de stad. Het is even klimmen, maar vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Montreal speelt een grote industriële en financiële rol in Canada en heeft zodoende veel verschillende gebouwen zoals fabrieken, liften, magazijnen en metaalfabrieken die vandaag de dag een historisch en architectonisch interessant erfgoed vormen. In 2006 werd Montreal benoemd tot UNESCEO designstad, als slechts één van de drie steden in de wereld!

In een tour van vier uur neemt uw gids u mee langs de hoogtepunten van Montreal. Op uw eigen tempo, want u bepaalt wat u graag wilt zien. Het historische gedeelte van Montreal met de basiliek, het stadshuis en vele opmerkelijke gebouwen of het Olympia Park (dat gebouwd werd voor de Olympische Zomerspelen van 1976). Een topattractie is het Montreal Biodome, gevestigd in het voormalig Olympisch wielerstadion. Hier zijn vier verschillende ecosystemen: een poolgebied, tropisch regenwoud, Laurentiaans woud en de kustomgeving van St. Lawrence. Het is enorm fascinerend om door de koepel te dwalen!
U kunt ook de hoogste toren van Montreal bezoeken, de Montreal Observatory Tower. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over het centrum en de rivier. Ook het Saint Joseph Observatory is zeer de moeite waard. Het is de drukst bezochte basiliek van de wereld met een koepel van wel 97 meter hoog.

Wij verzoeken u 10 minuten voor vertrek in de lobby van uw hotel aanwezig te zijn, waar u uw gids en chauffeur zal treffen.


Verblijven in Montreal