Deze oase in de woestijn kent een niveau van service en gastvrijheid die u nog maar zelden ergens anders meemaakt

Met de eindeloze woestijn aan uw voeten logeert u in het eeuwenoude plaatsje San Pedro de Atacama. Dit is de uitvalsbasis voor eenieder die de Atacama woestijn beter wil leren kennen, het startpunt van de vele activiteiten. Uw verblijf hier is ver gelegen van de toeristische drukte en uw eigen cabana is in dezelfde stijl gebouwd als Aldea de Tulor, het aangrenzende historische dorpje. De immense woestijn en de overweldigende sterrenhemel geven u een nietig gevoel, maar tijdens uw verblijf in Awasi Atacama bent u de belangrijkste gast. Uw eigen gids en 4-wheel drive staan altijd tot uw beschikking en het bijzondere aan dit verblijf zit 'm hier echt in de details!

Thuis

Awasi betekent 'thuis', en dat merkt u aan alles. Uw suite is ingericht met veel gebruik van lokale materialen, en is ontworpen samen met een lokale historicus. Zodra u uw suite binnenstapt wordt u meegevoerd naar een andere wereld, en zit u buiten op uw eigen patio dan geniet u in privacy van de flonkerende sterrenhemel 's avonds of het weidse uitzicht overdag. Na een dag vol avonturen is dit de perfecte hideaway, van alle gemakken voorzien.

Zeldzame Chileense ingrediënten

"Voor ons gaat eten hand in hand met de omgeving. Ons doel is om een klein beetje van de woestijn op uw bord te kunnen presenteren." Juan Pablo Mardones, Chef Awasi. Awasi Atacama is onderdeel van de prestigieuze Relais & Chateaux groep, wat betekent dat de kwaliteit van de maaltijden die u hier geserveerd krijgt, werkelijk waar uitmuntend is. U verblijft hier op een 'all inclusive' basis; het ontbijt, lunch en het diner zijn inbegrepen in de prijs. En dat is absoluut geen straf! De keukenbrigade van Awasi Atacama maakt gebruik van zeldzame Chileense ingrediënten en tovert iedere dag een verrassende maaltijd voor u op tafel. Soms behoeft de samenstelling enige uitleg, sommige ingrediënten zijn in Nederland volkomen onbekend! Wanneer u meer wilt weten over de typische Chileense gerechten, dan kunt u samen met de chef de keuken in voor een heuse kookworkshop. 's Morgens ontbijt u indien gewenst op uw eigen patio, en de lunch en het diner worden geheel aan uw schema aangepast.

Keuze uit meer dan 20 dagtrips

Een verblijf bij de Atacama woestijn staat altijd in het teken van avontuur. Verblijft u hier dan wilt u zoveel mogelijk zien en ervaren van de prachtige en onwerkelijke natuur. Bij Awasi Atacama hebben ze dat goed begrepen; tijdens uw gehele verblijf heeft u een privé gids en jeep tot uw beschikking. Dit is zo enorm prettig; u kunt zelf bepalen wanneer u op pad wilt en waarheen. Het is een waardevolle toevoeging aan uw verblijf. 

Er zijn meer dan 20 dagtrips te vinden, die u kunt ondernemen. Deze kunnen geheel worden aangepast op uw conditie en interesses: van een tocht in de vroege ochtend naar de stomende El Tatio geysers, tot het aanschouwen van de prachtige zonsondergang in de Maan Vallei (uiteraard onder begeleiding van wat wijn en kaasjes). Alle activiteiten hebben zo min mogelijk impact op de omgeving. Naast het maken van een dagtocht kunt u ook het dorp San Pedro bezoeken of meer leren over de lokale cultuur door het bezoeken van het museum. 

Wist u dat San Pedro de Atacama een van 's werelds beste plaatsen is voor het sterren kijken? U kunt een tour doen onder begeleiding van de Franse astronoom Alain Maury, die voor het lokale SPACE centrum werkt. Bekijk de volgepakte sterrenhemel met een telescoop en ontdek! 

Tripadvisor over Awasi Atacama

Vergelijkbare accommodaties in Chili