Het adembenemende uitzicht over het Seno Ultima Esperanza fjord en de omliggende gletsjers maakt van uw ontbijt, en alles wat daarna komt, een onvergetelijke Patagonische belevenis

Hotel Remota ('remota' betekent: afgelegen) is een van de meest bijzondere hotels van Patagonië. Het is, om te beginnen, een heel apart gebouw dat het element wind op unieke wijze reflecteert: de vormen zijn onregelmatig, de lijnen zijn niet recht, alsof het materiaal meewaait en in een bepaalde richting buigt. Remota is een creatie van de in Chili beroemde architect German del Sol, die ook hotel Explora in de Atacamawoestijn ontwierp en het Chileense paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Sevilla in 1992. Het U-vormige gebouw heeft een opening naar de Seno Última Esperanza, het fjord bij Puerto Natales; hierdoor speelt de wind - een in Patagonië altijd aanwezig element - ook daadwerkelijk een belangrijke rol. 

Veel natuurlijk licht

De vormen zijn onregelmatig en de lijnen zijn niet recht, alsof het materiaal meewaait en in een bepaalde richting buigt. Dit strakke boetiek hotel is gebouwd met kwalitatieve, natuurlijke materialen en heeft ruimtelijke, witte gangen met veel natuurlijk licht. Het hotel heeft geen liften, geen TV en geen internet in de kamers, maar wel natuurlijke ventilatie en een zeer efficiënt energieverbruik. Door de enorme raampartijen wordt u omarmd door de magische omgeving. Een briljante mix van natuur, design en comfort. 

Ontdek het nationaal park Torres del Paine

De gastvrije ontvangst en de persoonlijke service zijn subliem. De sterke betrokkenheid bij de lokale bevolking en de culturele instellingen is bijna tastbaar door de lokale handwerkkunst als felgekleurd, handgeweven textiel en mooie houten objecten in het hotel. Echt uniek. Remota is de perfecte uitvalsbasis om het nationaal park Torres del Paine te verkennen. Vlak buiten het park kunt u kiezen uit meer dan 30 avontuurlijke trekkings, kajaktrips, mooie paardrijd- en mountainbikeroutes, met professionele en enthousiaste gidsen. Aan het einde van de dag geniet u van de Finse sauna, het verwarmde binnenzwembad, een massage en de openlucht jacuzzi onder de meest heldere sterrenhemel ooit.   

Hier draait het om de beleving en ervaringen

Het ontbijtbuffet in Remotas restaurant, met de wanden van glas, is een heerlijk begin van uw dag. Vers fruitsap, warme broodjes, zelfgemaakte jam, tropisch fruit, smakelijke hammen, de lekkerste kaassoorten en een magnifiek panorama. Alles is hier even fijn. Gaat u op excursie? Remota zorgt voor een voortreffelijke picknick met sandwiches, fruit en een smakelijke soep. Een frisse pisco sour -de Chileense nationale cocktail met pisco brandy, citroen en suiker- in de bar voor het diner, mag u niet missen. Tijdens het dagelijks wisselende driegangen diner geniet u van internationale- en Patagonische gerechten als lam en king crab casserole, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van verse streekproducten. Uiteraard drinkt u Chileense topwijnen. 

Behalve een speciale verblijfplaats zijn ook de ervaringen die het hotel u biedt speciaal. Enthousiaste en vriendelijke gidsen laten u op unieke wijze kennis maken met Patagonië, niet alleen met het Nationale Park Torres del Paine, maar ook met de schitterende natuurgebieden vlak buiten het park. Ook hier geldt: hoe meer 'remota' een plek is, hoe beter. De essentie van Patagonië is desolaatheid, en dat wil men u met de aangeboden excursies ook laten ervaren. Iedere avond kunt u bij de bar met de gidsen van Remota een keuze maken uit een aanbod van in totaal 5 excursies per dag (in totaal zijn er 30 excursies). U trekt er de volgende dag in groepjes van hooguit 8 personen op uit. Er wordt rekening gehouden met uw wensen, en ook met de weersverwachting, al wordt van Patagonië vaak gezegd dat men er vier seizoenen op één dag kan beleven. Te voet, per boot of per jeep trekt u er met uw gids op uit. In dit gebied is zoveel natuurschoon dat het soms moeilijk zal zijn om een keuze te maken uit het gevarieerde aanbod van tours: bergen, meren, bossen, rivieren, watervallen, gletsjers, grotten - u vindt ze op niet al te grote afstand van het hotel. Ook kunt u een bezoek brengen aan een typische schapenestancia. Dit is ook het gebied van oude Indiaanse culturen zoals die van de Onas, een inmiddels uitgestorven nomadenvolk, en de Yámanas, een inmiddels bijna uitgestorven vissersvolk (alleen in Puerto Williams op Isla Navarino woont nog één Yámana vrouw, ze is inmiddels ver in de tachtig!). Uw gids spreekt goed Engels en kan u heel veel vertellen over de mythen en legenden van deze volkeren, hun levenswijze en de sporen die ze hebben nagelaten in het hedendaagse Chili. Een verblijf in Remota betekent, naast genieten van het vele natuurschoon, ook een verdieping in de achtergronden en cultuur van dit deel van Patagonië.

Tripadvisor over Hotel Remota