Een art-deco kunstwerk op een steenworp afstand van één van de meest culinaire wijken van Santiago.

Luciano K is één van de hoogste gebouwen in Santiago, een Art Deco kunstwerk op een steenworp afstand van een van de meest culinaire wijken van Santiago. Nu vindt u er 38 elegante kamers en een levendig dakterras met bar waar u van een pisco sour en een waanzinnig uitzicht op het Forestal park kunt genieten!

U vindt het hotel op slechts vijf minuten wandelen van het boho-district Lastarria wat betekent dat restaurants, cafeetjes en heerlijke ijscobarretjes letterlijk binnen handbereik zijn. Ook Bellavista, een wijk beroemd om de felgekleurde gebouwen, bars en het Pablo Neruda museum, is op loopafstand gelegen. Plaza de Armas en het presidentieel paleis liggen op 20 minuten lopen.

Een oase van rust

Ondanks het feit dat u zich bevindt  in een bruisende wijk van Santiago is uw kamer een oase van rust. Dit komt voor een groot deel door het driedubbele glas, maar ook door het kleurenpallet van grijze en blauwe tonen. De originele houten vloeren liggen nog in de kamers en daarop staan grote comfortabele bedden die uitkijken op de stad én de kunstwerken in uw kamer. Met slechts 38 kamers is het hotel kleinschalig te noemen, en in alles is de boetiek en exclusieve uitstraling van het hotel terug te zien. Leuk detail; de toiletartikelen zijn gemaakt van druivenpit extract, een knipoog naar de rijke wijnindustrie van Chili.

De oudste lift van Santiago

Van de marmeren entree tot de kleurrijke bar op het dakterras; in alles is de Art Deco kunst terug te vinden. De lift is de oudste lift van Santiago en de eetzaal op de begane grond laat prachtig tegelwerk zien, geometrische patronen met meubilair typerend voor het Art Deco tijdperk. Gebouwd in 1920 door architect Luciano Kulczewski heeft het hotel niet enkel de naam van deze architect geëerd, ook zijn gedachtengoed. Het gebouw had als eerste van Chili centrale verwarming, en is vandaag de dag nog steeds voorzien van alle moderne gemakken.

Tripadvisor over Luciano K

Vergelijkbare accommodaties in Chili