Een exclusieve lodge ver afgelegen in de woeste natuur van het Chileense merengebied

De Nawelpi Lodge is een droomplek in het Chileense merengebied waar u de woeste en ongerepte natuur op een exclusieve manier kunt beleven. Op de luchthaven van Temuco wordt u opgewacht door een chauffeur van de lodge die u in circa 2 uur via een schitterende route naar de lodge brengt. U verblijft hier op basis van Full Inclusive, dat wil zeggen dat behalve de overnachtingen ook alle maaltijden en excursies onder leiding van een Engelssprekende natuurgids bij de prijs zijn inbegrepen. Aan het einde van uw verblijf brengt de chauffeur van de lodge u weer terug naar de luchthaven van Temuco. 

Exclusief en comfortabel

Aan de rand van het natuurreservaat Huilo Huilo zijn vier verschillende lodges gebouwd; Nawelpi is de meest exclusieve en comfortabele. Als gast van Nawelpi mag u gebruik maken van de faciliteiten van de overige lodges, terwijl dit andersom niet het geval is. Nawelpi ligt ook meer afgelegen, midden in de natuur. U krijgt een golfbuggy mee, zodat u zich gemakkelijk door het natuurreservaat kunt verplaatsen - wanneer wandelen voor u geen optie is. De Nawelpi Lodge is de ideale verblijfplaats om bij te komen van alle ervaringen die u tijdens uw reis hebt opgedaan of om halverwege uw reis als luxe rustpunt in te bouwen. De lodge telt 12 kamers verdeeld over 6 eenheden (suites) die absolute privacy en maximaal comfort bieden - een unicum in het Valdiviaans gematigd regenwoud waar de overnachtingsmogelijkheden over het algemeen eenvoudig zijn. De geriefelijke suites beschikken allemaal over een privéterras met een spectaculair uitzicht op de wildstromende Río Fuy. De kamers zijn voorzien van een open haard, een minibar en een muziekinstallatie. In de - zeer ruime - Lawenko Spa kunt u diverse rustgevende behandelingen ondergaan, of gebruik maken van de sauna, het zwembad en het Turks bad. Maar in uw eigen badkamer is ook een jacuzzi! 

Gemeenschappelijke woonkamer

In de gemeenschappelijke woonkamer worden aperitieven met lekkere hapjes geserveerd, bij de rivier is een bar die alleen voor gasten van Nawelpi Lodge geopend is. U kunt de maaltijden gebruiken in het restaurant van Nawelpi, er staan, per maaltijd, steeds twee verschillende gerechten op de menukaart. Daarnaast kunt u ook lunchen of dineren in de nabijgelegen restaurants van de Baobab en Montaña Mágica Lodges (alleen al vanwege de bijzondere architectuur van deze lodges moet u hier zeker even een kijkje gaan nemen!). 

Een wandelparadijs

Vanuit de lodge kunt u allerlei activiteiten ondernemen, in de eerste plaats wandelen. Dit deel van het Chileense merengebied is een echt wandelparadijs! Zo kunt u in ongeveer vier uur de Mocho vulkaan (2400 meter boven zeeniveau) beklimmen. Minder ambitieuze wandelingen voeren u in circa drie uur langs de Truful rivier langs weilanden en door Valdiviaans regenwoud naar een aantal watervallen en een uitzichtpunt, of over een botanische route naar het 'Bosque Encantando', het betoverde bos. U kunt onderweg veel vogelsoorten tegenkomen, waaronder de kiekendief en de endemische bandurria (die tot de familie van de ibissen behoort). Ook de queltehue komt alleen in Chili voor en is gemakkelijk te herkennen aan het geluid dat hij maakt: 'tek-tek-tek'. De broedtijd van de queltehue begint in juli, dus midden in de winter. Naast het maken van mooie wandelingen kunt u kanotochten maken, bijvoorbeeld over het Lago Pirihueico, een avontuurlijke canopy tour doen, mountainbiken, paardrijden en raften. De Nawelpi Lodge is ook een uitstekend adres voor fly fishing excursies. De binding met de streek en met de lokale bevolking is zeer sterk; u kunt hier veel leren over de lokale cultuur. In de lodge zal men er alles aan doen om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen!

Tripadvisor over Nawelpi Lodge