Palacio Astoreca: een vorstelijk paleis in alle toonaarden

Het is het eerste in een paleis gevestigde hotel in Chili. De ligging in het hart van de schilderachtige Cerro Alegre buurt - met een fantastisch uitzicht over de baai en de omringende heuvels - is werkelijk onovertroffen. Het paleis dateert uit de twintiger jaren van de 20e eeuw en is gebouwd in Victoriaanse stijl; er is ook een moderne aanbouw. Achter de imposante façade gaat een kleinschalig, stijlvol en modern hotel schuil waar men verzekerd is van persoonlijke service: er zijn maar 23 kamers in dit ruime en lichte gebouw; alle kamers zijn verschillend ingericht en zijn van de meest moderne gemakken voorzien. De Junior Suites (35 - 40 m² groot) bieden uitzicht op zee, met wat geluk kunt u in de verte zelfs de Aconcagua zien, de hoogste berg van Amerika! De Suite de Luxe (40 m²) heeft een eigen balkon, eveneens met zeezicht; de Suite de Luxe Terraza (35 m²) een privéterras met zeezicht. In alle kamers staan Kingsize bedden. Opmerkelijk zijn de vele kunstwerken aan de muur, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als op de kamers. 

Concerten in de lounge

In de bibliotheek kunt u mooie fotoboeken inzien en heerst volstrekte rust terwijl in de piano lounge bar soms concerten gegeven worden. Aan de overzijde van de straat staat trouwens nog een ander paleis, een magnifiek voorbeeld van Art Nouveau architectuur; in dit paleis, het Palacio Baburizza, is het Museum voor Schone Kunsten gevestigd. Komt u in cultureel opzicht - zowel in het hotel zelf als in de Cerro Alegre buurt als geheel - al goed aan uw trekken, in gastronomisch opzicht bevindt u zich in een klein paradijs! 

Prachtig ontworpen spa

Tenslotte mag de prachtig ontworpen Spa met zwembad niet onvermeld blijven: deze completeert het geheel en vormt als het ware de kers op de taart. U kunt hier heerlijk ontspannen nadat u urenlang door de steile en bochtige straten van Valparaíso heeft gedwaald. Ronddwalen door de steile en bochtige straten in het historische hart van de culturele stad Valparaiso -UNESCO-werelderfgoed- is bijna verplicht. Volg de route langs de Paseo Yugoslavo en het Palacio Baburizza. Daar is het Museum voor Schone Kunsten gevestigd. In de stad staan nog veel meer monumentale gebouwen uit het koloniale tijdperk. 

Schitterend uitzicht

Terug in -het paleis- wacht de ontspanning in de Spa met hammam, hot tub en zwembad. Palacio Astorereca heeft 23 stijlvolle kamers. De inrichting varieert per kamer. De overeenkomst zit in de aankleding met prachtig behang, een design kingsize bed, antiek meubilair, mooi textiel en bijzondere kunst. Alle kamers hebben een schitterend uitzicht over de kleurrijke huizen in de Valparaisobaai en de omringende heuvels. Een aantal kamers heeft een privé balkon of terras. 

Fine dining

Fine dining restaurant Alegre is het hoogtepunt van dit exclusieve hotel. Hier krijgt u voortreffelijke verse vis, Patagonische vleesgerechten en maaltijden uit de traditionele Andeskeuken geserveerd. In alles proeft u dat de koks een passie voor koken hebben en dat eten voor hen een ervaring is die alle zintuigen prikkelt.

Tripadvisor over Palacio Astoreca Hotel