Exclusief verblijf op het eiland van mythen en legenden

Het gebouw waarin hotel Tierra Chiloé gehuisvest is, een avant-gardistisch concept van de architecten Sebastian Morandé, Patricio Browne en Antonio Lipthay, dateert uit 2011. Hoe futuristisch het ook oogt, vreemd genoeg misstaat het totaal niet in de groene heuvels van Chiloé. Het is vooral de vorm die opvalt; het materiaalgebruik (vooral alerce-hout uit de streek) is traditioneel en sluit goed aan bij de architectuur die u elders op het eiland aantreft. Chiloé is vooral een eiland van traditie, rust en natuur en staat verder bekend om de uitstekende gerechten met schaal- en schelpdieren.

Prachtig landschap

Wanneer u in Tierra Chiloé verblijft, kunt u, in overleg met uw gids, verschillende excursies maken. Tierra Chiloé beschikt over een team van gidsen en de excursies vinden plaats in een kleine internationale groep (minimaal 2, maximaal 8 personen). Chiloé is vooral bekend vanwege het prachtige landschap, maar ook de culturele erfenis is indrukwekkend. 

Het eiland Chiloé staat bekend om haar bijzondere architectuur. De paalwoningen, huizen en kerken die met houten 'dakpannen' zijn geconstrueerd zijn bijna allemaal in vrolijke kleuren geverfd. Veel kerken staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Op Chiloé leeft een diertje dat verder nergens op aarde voorkomt: de pudu. Dit dwerghert is nauwelijks groter dan 40 centimeter en wordt beschermd in reservaten en natuurgebieden. 
Naast kajakken tussen de Chileense fjorden en wandelen in het Nationale Park Chiloé kunt u ook uitstapjes maken met de Williche, het eigen schip van Tierra Chiloé. Na een actieve dag kunt u vrijelijk gebruik maken van de spa.

Uitzicht op de Golfo Corcovado

Tierra Chiloé telt maar 12 kamers, allemaal gelijk in omvang en allemaal met uitzicht op de Golfo Corcovado, vernoemd naar de majestueuze Corcovado-vulkaan op het vasteland die u soms, bij helder weer, in de verte kunt zien. Er zijn aan de overkant nog meer vulkanen te onderscheiden, zoals de 2450 meter hoge Michimahuida (betekenis: 'Bekleed met bomen') en de veel lager (1150 meter) reikende Chaitèn, die in mei 2008 uitbarstte en de complete evacuatie van het eronder gelegen dorp tot gevolg had - de gigantische rookkolom was vanaf het eiland Chiloé goed te zien! In de gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer met open haard, de leesruimte en de eetzaal kunt u eveneens van mooie uitzichten genieten. De service in hotel Tierra Chiloé voldoet, net als in de andere hotels van de Tierra-groep (in Torres del Paine en in San Pedro de Atacama) aan de hoogste standaard: het management stelt zeer hoge eisen aan het personeel. Tierra Chiloé telt maar 12 kamers, allemaal gelijk in omvang en allemaal met uitzicht op de Golfo Corcovado, vernoemd naar de majestueuze Corcovado-vulkaan op het vasteland die u soms, bij helder weer, in de verte kunt zien. 
Castro is de hoofdstad van Chiloé en heeft naast de meest kleurrijke kerk van het eiland een aantal leuke musea. De twee diepe baaien zorgen ervoor dat de stad langs drie kanten door water is omgeven. De Plaza de Armas onderbreekt de steile straten, die verderop weer steil omlaag naar de zee lopen.

Curanto

U verblijft op basis van Full Inclusive. Dit houdt in dat de excursies met Engelssprekende gids, de maaltijden en de overnachtingen bij de prijs zijn inbegrepen. De keuken in Tierra Chiloé serveert voornamelijk Chiloé gerechten. Er wordt gebruikt gemaakt van de uitstekende lokale producten van het land en uit de zee. Op het menu staat vaak lokale vis. Probeer ook het beroemde gerecht curanto. 

Tripadvisor over Tierra Chiloé