Geïnspireerd door de elementen gaat het hotel perfect op in het Patagonische landschap

Condé Nast Traveler publiceerde in mei 2012 een lijst met 'mooiste nieuwe hotels in de wereld'. Tierra Patagonia stond niet alleen op deze lijst, het tijdschrift bracht dit bijzondere hotel ook nog eens prominent in beeld. Diverse publicaties in design- en interieurtijdschriften volgden, het gewaagde ontwerp van architectengroep Cazu Zegers viel meteen in de prijzen en binnen een jaar had het hotel naam en faam verworven. 

Lago Sarmiento

Tierra Patagonia ligt op een heuvel vlakbij Lago Sarmiento: het grootste meer in Torres del Paine dat vooral bekend is vanwege de zeldzame thrombolieten, een witte steensoort waarvan u op het strandje een aantal exemplaren kunt aantreffen. Bij aankomst in Tierra Patagonia vallen de golvende, beweging suggererende vormen van het gebouw direct op. Het ontwerp is dan ook geïnspireerd op de alomtegenwoordige wind, het voornaamste element in deze contreien. Tegelijkertijd lijken de muren en daken integraal deel uit te maken van het landschap. Het subtiele interieur paart een fris en strak design aan de veelvuldige toepassing van natuurlijke materialen als hout en wol. 

Inclusief excursies

U verblijft in Tierra Patagonia op basis van 'full inclusive'. Niet alleen alle maaltijden, maar ook de excursies zijn inbegrepen. Het hotel beschikt over uitmuntende Engelssprekende gidsen. Tijdens uw verblijf kunt u kiezen uit een groot aanbod aan excursies, niet alleen naar de bekende plaatsen (Mirador Cuernos, Mirador Torres, Lago Grey) maar zeker ook naar weinig bezochte plekken. Of u nu lang of kort op pad wilt, er is voldoende keus. Behalve wandelen kunt u hier ook heel goed paardrijden (ook voor minder ervaren ruiters!). Het is een onvergetelijke ervaring! Verder kunt u met uw gids per jeep korte of lange tochten maken of mountainbiken. U kunt activiteit hier prima combineren met wat ontspanning. De uitstekende Uma Spa biedt een keur aan behandelingen. Ook kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad, de sauna en het Turkse stoombad. 

Uitzicht op het Paine-massief

Tierra Patagonia telt 3 suites met een slaapkamer op de begane grond en een woonkamer op de eerste verdieping. Daarnaast zijn er 34 superior kamers. Deze hebben een afmeting van 36m2 en zijn gelijkvloers. 10 van deze kamers staan met elkaar in verbinding: een ideale opzet voor families! De 3 standaard kamers hebben dezelfde afmeting als de superior kamers, alleen bevindt het bad zich hier in de slaapkamer, pal voor het raam! Welke kamer u ook kiest: het uitzicht op het Paine-massief is in alle gevallen ronduit fenomenaal. 

Verse streekproducten

Alle maaltijden zijn inbegrepen. 's Ochtends begint u altijd met een goed ontbijt. De lunch vindt vaak tussen de excursies door of tijdens de activiteiten plaats. In het laatste geval krijgt u dan een goed gevulde lunchbox mee. De dinerkaart is divers. De maaltijden zijn simpel in essentie en bereid met verse streekproducten zoals vis gevangen in het Beagle kanaal en vlees afkomstig van naburige ranches. Ook voor de vegetariër is er voldoende keus! Naast de maaltijden zijn in de bar de frisdranken en de huiswijn inclusief. 

Tripadvisor over Tierra Patagonia