Het design is verrassend en vernieuwend. Een geweldige plek om te verblijven!

Een oude suikerfabriek (1960) biedt nu een bijzonder onderkomen aan reizigers die van de gebaande paden willen treden en middenin de dramatische landschappen van de Yangshuo region willen verblijven. Grillig gebergte steekt bijzonder af tegen de groene heuvels en meanderende rivieren en kijkt u er van een afstandje naar, dan lijkt het haast een schilderij. De suikerfabriek is een bijzondere vondst in dit landschap. Eenmaal binnen wordt u verrast door een modern retro design: welkom in Alila Yangshuo.

Het resort bestaat uit een cluster van gebouwen uit 1960 met de heritage suites, en een nieuw gebouw waarin de kamers en villa’s zijn gelegen. Het neutrale design van de gastenverblijven wordt gecomplementeerd door hedendaagse design meubelen gemaakt door Chinese kunstenaars. Water lijkt de rode draad in het resort te zijn en draagt bij aan de serene sfeer die overal in het resort heerst.

WAAR

In de bocht van de Li rivier, op een uur rijafstand van Guilin, ligt Alila Yangshuo. Kies voor een kamer aan de rivier, met de grillige bergen als decor. Het resort wordt geflankeerd door oude dorpjes en diepe valleien, schitterend gewoonweg.

SLAPEN

De meeste kamers liggen in het nieuwe gebouw en hebben een privé terras of balkon vanwaar u uitzicht heeft op de omgeving. U heeft de keuze uit uitzicht op de tuinen of uitzicht op de rivier. De kamers, suites en villa’s zijn van alle gemakken voorzien, en verblijft u in een Heritage Suite in de originele suikerfabriek dan heeft u zelfs een eigen butler.

ETEN & DRINKEN

U hoeft het resort niet uit om van lokale specialisten te proeven. Begin uw avond met een cocktail, gemaakt met zelfgestookte rum uit de huisdistilleerderij. Het is heerlijk toeven in de verzonken bar of aan het zwembad waar u de zon langzaam achter de groene met bamboe bedekte bergen ziet zakken. Het diner wordt genoten in het Sugar House Restaurant waar u in ontspannen sfeer geniet van creaties van chef Philip Zhu.
Het ontbijt mag er ook zijn en biedt een enorme variëteit aan gerechten. Van Europa tot Azië, gezond tot ‘minder gezond’; uw dag begint hier altijd goed en met een voldaan gevoel.

BELEVEN

Yangshuo staat bekend om de overweldigend mooie landschappen en middenin de schitterende natuur vindt u de oude suikerfabriek met haar moderne design, Alila Yangshuo. Het resort is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de regio, het conciërge team van Alila regelt dit graag voor u. Er worden vijf thema’s aangehouden: cultuur, duurzaamheid, actief, culinair en romantiek. De keuze is aan u, er worden activiteiten aangeboden van bergbeklimmen tot yoga en van schilderles tot een bezoek aan een traditionele markt. Een perfecte afsluiter van uw dag is een bezoek aan de Spa Alila, ondergronds gelegen met vijf behandelkamers.