De prachtig gerenoveerde traditionele Tibetaanse landhuizen in de magische Himalaya. Dit is een aards paradijs.

Shangri-La is niet langer een romantische mythe uit de literatuur, maar een reële plaats die echt leeft naar de beschrijvingen en de toelichtingen die reeds zo lang beroemd zijn. Tegenwoordig hoef je niet meer langs hoge bergpassen en diepe dalen om er te geraken. Shangri-La wordt nu verbonden met de buitenwereld via een kleine luchthaven. 

Rustgevende charme

Het exclusieve Banyan Tree Ringha ligt in een prachtige vallei waar het mystieke Shangri-La gesitueerd wordt, hoog in het Himalayagebergte in de provincie Yunnan. De rustgevende charme van het Banyan Tree Ringha is ongeëvenaard. Vanwege de traditionele architectuur, de warme inrichting, het restaurant, zijn mongoolse restaurant in een yurt, de fabuleuze spa en de buitengewone service. Geen wonder dat men van oudsher vermoedt dat het aardse paradijs in de onmiddellijke omgeving heeft gelegen. U kunt prachtige trekkings of een tocht naar het Shudumeer maken, het Ganden Songzanlin klooster bezoeken of een van de omringende dorpjes verkennen. 

Koninklijke spabehandelingen

De Banyan Tree Spa is een begrip in Azië. Verwen uzelf met een van de fantastische behandelingen in de verleidelijke spa, geinspireerd op Koninklijke behandelingen door lokale healers. De Signature Ringha Relief behandeling, gebaseerd op de Chinese vijf elementen, is een echte aanrader. 

Slapen als een roos

De intieme suites en lodges zitten in de prachtig uitgewerkte traditionele Tibetaanse huizen. U waant u zich in een pittoresk Tibetaans dorp. De kamers zijn vooral naar binnen gericht, maar vanaf het terras kijkt u uit over de schitterende vallei. Gezien de hoge ligging kan het in het voorjaar en het najaar 's avonds aardig koud worden, maar van eind april tot midden oktober is het méér dan aangenaam toeven. De sfeervolle inrichting met gebruik van veel hout en aardetinten met warme rode en gele accenten, is een mix van traditionele meubelen, handwerk en objecten en hedendaagse luxe. Gegarandeerd: in uw comfortabele hemelbed met de fraaie mandala aan het hoofdeinde, slaapt u als een roos.

Sublieme specialiteiten

Aangezien u overdag een trekking in de omgeving maakt of een bezoek brengt aan Gyalthang, wordt er enkel het ontbijt en het diner geserveerd. Niettemin kunt u genieten van een stevig Westers of Aziatisch ontbijt en de dag afsluiten met een ruime keuze uit afwisselende Italiaanse, Chinese en Tibetaanse specialiteiten. Ons inziens een absolute aanrader om minstens vier dagen te verblijven!
De Italiaanse, Chinese en Tibetaanse specialiteiten in Llamo restaurant zijn subliem. De Jakhang Lobby Lounge is een heerlijke plek om diverse theesoorten te proeven. En in Chang Sa Bar & Restaurant geniet u van hot pot of steamboat. Of u toost met een heerlijk drankje terugkijkend op een onvergetelijke dag. Zin in iets anders? Laat u verrassen door een Highland Romance diner aan de rivier. 

Tripadvisor over Banyan Tree Ringha