De perfecte symbiose van luxe en duurzaamheid

De reis carrière van Santiago Dunn begon ‘groen’. Hij reisde duurzaam lang voordat dit een begrip werd in de reiswereld. Deze eigenaar van de succesvolle organisatie Ecoventura groeide op in de grootste stad in Ecuador: Santiago de Guayaquil. Het ondernemen is hem met de paplepel ingegoten: zijn familie investeerde in cruises en hotels zolang hij zich kan herinneren. Maar het was Santiago die besloot dat het allemaal best wat duurzamer kon. ‘Ecoventura startte in 1991 met eco cruises door de Galápagos Archipel. Dit was in die tijd helemaal niet populair. En er miste iets. De focus op duurzaam was te groot, ik besloot om het luxe element toe te voegen. Want waarom zou je luxe opofferen om duurzaam te kunnen cruisen? Juist! Helemaal niet nodig. Een cruise door de Galápagos Archipel is nu een perfecte symbiose van luxe en duurzaamheid.’

Door dit inzicht en de passie voor luxe én natuurbehoud is Santiago Dunn nu de eigenaar van één van de weinige bedrijven ter wereld die een superluxe eco-beleving kunnen aanbieden in een UNESCO Werelderfgoed. Ecoventura is onderdeel van een aantal duurzame en ecologische initiatieven die er ook daadwerkelijk voor zorgen dat de flora en fauna in deze prachtige archipel in stand blijft. Lees hier meer over.

De combinatie van luxe en grandeur met duurzaam reizen is ook de beroemde hotel & restaurant organisatie Relais & Chateaux opgevallen. Ecoventura werd met de MV Origin als eerste cruise-organisatie opgenomen in deze associatie.

Net nadat de MV Origin aan Relais & Chateaux werd toegevoegd lanceerde Ecoventura het zusje van de MV Origin: de MV Theory. Net zoals de MV Origin een eco-luxe en duurzaam jacht dat door de Galápagos Archipel vaart. 

Slechts tien luxe kamers met uitzicht op de oceaan. WiFi, een Apple TV en docking station zijn enkele van de moderne accessoires die uw kamer sieren. Aan boord ligt er een grote focus op de maaltijden. Want goede maaltijden dragen bij aan een nog betere beleving van uw exclusieve Galápagos cruise. Aan boord wonen een aantal goed getrainde chefs die u dag in-dag uit geweldige gerechten voorschotelen. Geen vernuftige Franse ingrediënten of wagyu beef uit Japan. Nee, het eten aan boord is al net zo duurzaam als de rest: lokale producten en ingrediënten worden gebruikt om u haute cuisine te serveren.

De MV Theory biedt net als de MV Origin 7 – en 8-daagse cruises die u, als u wilt, met elkaar kunt combineren tot één langere trip van maar liefst 14 dagen. De cruise start op San Cristóbal en afhankelijk van de route die u kiest vaart u langs verschillende eilanden als Espaňola, Baltra, Floreana, Genovesa, Isabela en Santa Cruz. Het unieke natuurschoon en het bijzondere dierenleven vormen de rode draad van uw reis. Talisman specialist Ronda Espinosa kan u uitstekend uitleggen wat u gaat zien tijdens de verschillende cruise, en welke route het beste bij uw wensen en voorkeuren past.

Want tijdens het bezoek aan de verschillende eilanden zult u zien dat elk eiland zijn eigen kenmerken heeft. Afhankelijk van het eiland maakt u een droge of een natte landing. In het laatste geval kan het jacht niet aanleggen en stapt u over in een kleiner bootje die u aan land brengt. Soms arriveert u letterlijk op één van de parelwitte stranden, die bij een mooie dag bevolkt worden door een groep zonaanbidders: de zeeleeuwen vinden het namelijk heerlijk om lekker in de zon te luieren en zullen zich allerminst storen aan uw komst!

Onder begeleiding van uw gids maakt u mooie wandelingen en krijgt u uitleg over de bijzondere flora en fauna. Veel diersoorten zijn endemisch en komen nergens anders ter wereld voor. Net als de zeeleeuwen kennen de meeste dieren geen angst voor de mens, waardoor u de indrukwekkende landschildpadden, leguanen, Jan van Genten, albatrossen, Darwin vinken en vele andere soorten vogels van heel dichtbij kunt zien. Overigens verkent u de archipel niet alleen op het land, maar zijn er ook verschillende plekken waar u kunt snorkelen in het gezelschap van tropische vissen en misschien zelfs speelse zeeleeuwen of zeeschildpadden.