Aman-I-Khas is exclusief verblijven vlak bij de natuurlijke habitat van India's mooiste roofdier

Aman-I-Khas is onderdeel van de gerenommeerde Aman hotelketen. Dit zijn de grondleggers van tientallen exclusieve topresorts op de mooiste plekken op aarde. Aman-I-Khas past perfect in dit rijtje. Het ligt aan de rand van het Ranthambore National Park. Dat is een van de mooiste wildparken van India, maar bovendien de beste plek om de Bengaalse tijger in het wild te zien. 

Bengaalse tijger

In Aman-I-Khas beleeft u die typische 'Aman Touch': een prachtige omgeving, kleinschalig van opzet en met een exceptionele service. Vanuit dit tentenkamp gaat u op zoek naar de koningin van de jungle. Ranthambore National Park is de natuurlijke habitat van de Bengaalse tijger. De naam dankt het dier aan Bangladesh, vroeger deel uitmakend van India, maar het is toch echt het India van nu waar het sierlijke roofdier het meest voorkomt. Tweemaal per dag stapt u in de auto voor een gamedrive. Naast de tijger zijn hier nog veel meer soorten groot en klein wild te zien. Een aanrader is een tocht op een kameel naar dorpjes rondom het park. Daar kunt u een kijkje nemen in het landelijke Indiase leven. 

Tent van 108 m2

De tien exclusieve tenten van Aman-I-Khas doen eerder denken aan een luxe suite dan aan een safaritent. De canvas tenten met een oppervlak van 108 m2 staan op een betonnen platform met een ruime veranda. Lichte katoenen gordijnen fungeren als scheidingswand tussen de slaapkamer, de living en de luxe badkamer. 

De gezamenlijke 'eettent'

In de gemeenschappelijke tent staat een grote eettafel waar alle gasten gezamenlijk de maaltijden gebruiken. Mocht u liever privé dineren, dan kan dat natuurlijk ook. Bij het haardvuur voor de tent krijgt u een aperitief of digestief geserveerd. De keuken van Aman-I-Khas biedt de keuze uit Indiase en Westerse gerechten. Groenten en kruiden komen plukvers uit de eigen moestuin. 

Tripadvisor over Aman I Khas Resort

Vergelijkbare accommodaties in India