Ramathra Fort zorgt met haar uitzonderlijke gastvrijheid en unieke setting voor een waar 'duizend en één nacht' gevoel

Het indrukwekkende Ramathra Fort ligt bovenop een heuvel en waakt over het prachtige landschap van Karauli en het Kalisil meer. Het fort dateert uit 1645 en kent een rijke historie. Het werd gebouwd om haar bewoners, een Thakur familie, te beschermen tegen indringers. Door zijn robuuste bouw heeft het fort de tand des tijds glansrijk doorstaan. Het fort ligt tussen de twee meest bekende wildreservaten van India in: het Keoladeo Ghana vogelreservaat en het Ranthambore National Park. Ook het Kailidevi National Park ligt erg dichtbij.

Unieke ligging

Door de unieke ligging van het fort kunt u de natuur en het India van vroeger op haar mooist ervaren. U kunt jeepsafari's maken en daarbij een bezoek brengen aan het Utgir Fort, de indrukwekkende Chuaki kloof en de grottempels van Kua en Ghanteshvar. Onderweg passeert u allerlei dorpjes waar u ook gerust een kijkje kunt nemen en meer kunt leren over het lokale leven. Dierenliefhebbers worden op hun wenken bediend, het omliggende landschap is namelijk de thuisbasis van verschillende soorten herten, wolven, jakhalzen, hyena's, beren, luipaarden, tijgers en een aantal fascinerende vogelsoorten.

Comfort & luxe

Het fort beschikt over slechts zes suites en zes tenten. De tenten liggen midden in de prachtige tuin en bieden alle comfort en luxe die u zich maar kunt wensen. De suites zijn op de eerste en tweede verdieping van het fort gebouwd en bieden alle een fantastisch uitzicht over het meer en omgeving. Talisman raadt u de suites op de bovenste verdieping aan. Deze beschikken namelijk over een terras met een heerlijk buitenbad!

Eten in de oude paardenstallen

Het fort heeft een gezamenlijke eetzaal, die zich in een van de oorspronkelijke paardenstallen bevindt. Hier geniet u van het beste van de authentieke Indiase keuken! De eetzaal is al erg sfeervol, maar er zijn in en om het fort ook allerlei bijzondere plekjes waar een tafeltje voor u kan worden neergezet, zodat u in alle privacy samen met uw geliefde kunt genieten van al het lekkers dat de chef u voorschotelt.

Tripadvisor over Ramathra Fort