De koninklijke vertrekken die eens het toevluchtsoord waren voor de royals van Rajasthan zijn hier voor even uw domein

India is rijk aan vele indrukwekkende paleizen, de één nog mooier dan de ander. Toen wij in Jaipur het Taj Rambagh Palace bezochten wisten we het zeker: dit paleis moet worden opgenomen in het Talisman portfolio. De oogverblindende architectuur, de elegante uitstraling en het koninklijke interieur stalen ons hart!

Maharadja

Taj Rambagh Palace is van grote historische waarde. Het paleis vormde jarenlang het onderkomen van de Koninklijke familie. Later werd het een jachtverblijf, tot de Maharadja van Jaipur er zijn intrek nam. In 1957 werd het paleis omgetoverd tot luxe hotel. Sinds 1972 is het hotel in eigendom van de gerenommeerde Taj keten, die er met zijn beroemde onberispelijke service echt een topaccommodatie van heeft gemaakt. Zodra u binnen stapt, gaat u haast letterlijk jaren terug in de tijd. Het lijkt wel alsof er na het vertrek van de Maharadja niets is gewijzigd aan de inrichting, met originele kunststukken, antiek en chique marmeren zuilengangen.

Jaipur

Jaipur is een ontzettend leuke stad. De stad herbergt vele bijzondere gebouwen, veelal vervaardigd uit zachtroze zandsteen. De stad kleurt letterlijk lichtroze, en draagt daarom ook de bijnaam de 'roze stad' van India. De historische straten zijn een lust voor het oog, met prachtige monumentale gebouwen als de Hawa Mahal. Ook een bezoek aan het indrukwekkende Amber Fort is zeer de moeite waard. In het hotel zelf hoeft u zich niet te vervelen. Alleen al een wandeling door de oneindige zuilengangen en zalen is een indrukwekkende ervaring. Zoekt u wat ontspanning, dan zijn de twee zwembaden en de spa heerlijk.

Grandeur

Koninklijke grandeur en hedendaagse luxe komen samen in de 79 prachtige kamers en suites. De inrichting is puur traditioneel; de sierlijke lijsten, antiek meubilair, luxe stoffen en heldere kleuren geven elke ruimte een vorstelijke sfeer. De kamers zijn al prachtig, maar de ruime suites, in vier categorieën beschikbaar, spannen de kroon.

Restaurant

Het paleis is uitgerust met een chique restaurant waar de chef-kok feestelijke maaltijden op tafel tovert. Eet u liever privé, dan wordt er een tafel gedekt op een romantisch plekje in het paleis.

Tripadvisor over Taj Rambagh Palace

Vergelijkbare accommodaties in India