Victoriaanse charme uit de dagen van de Raj

The Imperial, in het hart van Delhi, staat bekend als een van de meest luxe hotels van de stad. Alleen al de brede oprijlaan, geflankeerd door vierentwintig reusachtige palmen, is erg indrukwekkend. Het hotel zit in een prachtig vormgegeven spierwit Victoriaans pand van slechts vier verdiepingen met een smetteloze, klassieke inrichting.

Klassiek koloniaal

The Imperial heeft eigentijdse kamers en suites met een schitterende afwerking en een chique interieur. Elke kamer heeft een sfeervolle inrichting met in lichte tinten geschilderde wanden, veel houtsnijwerk en sierlijke vormen. De sfeer laat zich het beste klassiek, koloniaal noemen. Voor wat extra ruimte kiest u voor een suite, die naast een slaapkamer en badkamer ook een comfortabel zitgedeelte heeft.

9 eetgelegenheden

Er zijn in The Imperial maar liefst negen eetgelegenheden, elk met hun eigen geschiedenis. Sommige zijn bekroond met mooie awards, waaronder The Spice Route. Dit Aziatische specialiteitenrestaurant werd door Conde Nast Traveler uitgeroepen tot een van de tien beste restaurants ter wereld! Naast The Spice Route herbergt het hotel ook 1911 Bar & restaurant, vernoemd naar het jaartal waarin Delhi door koning George V tot officiele hoofdstad van India werd benoemd, het Italiaanse restaurant San Gimignano en Daniells Tavern. Deze laatste is vernoemd naar Thomas en William Daniell, een oom en neef die rond 1786 door India reisden en een dagboek bijhielden met hun belevenissen en kennismaking met de Indiase keuken. De chef-kok gebruikte dit dagboek ter inspiratie voor zijn gerechten. Naast de restaurants zijn er in The Imperial ook diverse bars en een patisserie waar overheerlijke taartjes, sandwiches en andere zoete snacks op u staan te wachten.

Dehli

Er is in Delhi ongelooflijk veel te zien en te doen. Heel bijzonder is een fietstocht door Old Delhi, een ervaring die ongetwijfeld veel indruk op u zal maken, maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Voor ontspanning hoeft u het hotel niet te verlaten. Er is een heerlijk zwembad met een poolbar, een fantastische spa, een sportcentrum en een mooie galerie met kostbare Engelse kunstschatten.

Tripadvisor over The Imperial Hotel

Vergelijkbare accommodaties in India