Dit bijzondere eco-resort is opgezet door een sympathiek echtpaar met een grote voorliefde voor de conservering van de natuur en wildlife in Panna National Park

Sarai at Toria ligt in een rustige omgeving aan de oever van de Ken rivier op korte afstand van de stad Khajuraho en het Panna National Park. Wilt u de flora en fauna van dit park ontdekken, dan is The Sarai at Toria een uitstekend vertrekpunt. U wordt hier met open armen ontvangen! Uw Indiase gastheer Raghu Chundawat bioloog en heeft tijdens zijn loopbaan hoofdzakelijk tijgers en sneeuwluipaarden bestudeerd, wat resulteerde tot de documentaire 'Tigers of the Emerald Forest' van de BBC. Raghus vrouw, de Engelse Joanna van Gruisen, is natuurbeschermer in hart en nieren en enthousiasmeert u met haar passie voor wildlife fotografie. 

Allerlei soorten wild

Uw verblijf staat hoofdzakelijk in het teken van het Panna National Park, het belangrijke wildreservaat dat een corridor vormt tussen de oostelijke en westelijke wildpopulaties in India. Het landschap is vrij vlak, maar wordt hier en daar onderbroken door kloven met in het natte seizoen spectaculaire watervallen. In het park leven allerlei soorten wilde katten, waaronder de tijger, een grote variëteit aan herten, antilopen, wolven, hyenas en beren die u tijdens gamedrives kunt zien. Ook kunt u vanuit het resort ook een mooie wandeling maken of een relaxte boottocht maken op de Ken rivier.

Duurzaam en comfortabel

Er zijn zes individuele cottages met een veranda en privétuintje. Vier van de cottages zijn erg geschikt voor gezinnen. Uw kinderen slapen in deze cottages namelijk op 'geheime' slaapplekken. Tijdens de bouw is zo min mogelijk gebruik gemaakt van beton en staal, maar meer van lokale materialen als modder, steen, hout, kalksteen en bamboe. Het resultaat is niet alleen zeer verantwoord, maar ook buitengewoon comfortabel.

Traditionele recepten van het huis

De eigenaars van Sarai at Toria zijn liefhebbers van de Indiase keuken. De menukaart bestaat dan ook uit een samenvatting van de favoriete gerechten van het stel. Zo zijn de traditionele huisrecepten van Raghu erg aan te raden voor liefhebbers van pittig eten. Houdt u meer van mild eten dan zijn de wat meer verwesterde, minder scherp gekruide recepten van Joanna een goede keus! Maaltijden worden geserveerd in de open lounge en eetzaal, op het hoogste punt van het landgoed. Tijdens het eten geniet u van het uitzicht over de Ken rivier en in de verte het plateau van het Panna tijgerreservaat. Tijdens zonsopkomst en ondergang is het kleurrijke panorama fantastisch!

Tripadvisor over The Sarai At Toria

Vergelijkbare accommodaties in India