De serene sfeer en ligging maken van Alila Manggis een perfecte locatie om uw reis door Bali mee te beginnen of te eindigen

Dit resort bij het kustplaatsje Candidasa ligt direct aan zee, maar is sinds de eruptie van de Gunung Ayung in 1963 geen strandbestemming meer. Het strand is na de vulkaanuitbarsting helemaal lavazwart geworden. Alila Manggis is daarom geen aanrader voor gasten die langgerekte parelwitte stranden zoeken. Bij hoog water beuken de golven tegen de hotelmuur, terwijl bij eb een met keien bezaaid zandstrand tevoorschijn komt. Achter het hotel ziet u de contouren van de befaamde Mount Agung, de hoogste berg van Bali!

Charme

Alila Manggis biedt gasten de keuze uit 54 kamers en suites. De charme van Alila zit meer in het comfort en inrichting van uw verblijf, dan in de maatvoering. De superior kamers op de begane grond hebben een privéterras. Gasten die in de hoger gelegen Deluxe kamers verblijven, genieten van een balkon. Het dichtst bij het strand liggen de suites. Die hebben naast een slaap- en badkamer ook nog een ruime living.

Uitstekende spa en volop activiteiten

Rond het verblijf ligt een grote tuin die het hele jaar door in een perfecte conditie verkeert. In het hart hiervan nodigt een strak gestileerd zwembad uit om bij te komen van de inspanningen na een lange vliegreis. Andersom is het zwembad ook een heerlijke plek om energie te tanken voor aanvang van de lange terugvlucht. In het hotel vindt u een uitstekende spa en daarnaast zijn er volop activiteiten. Zo is het mogelijk om hier te raften op een rivier die eigenlijk indrukwekkender is dan de toch redelijk druk bevaren Ayung rivier. Verder heeft het hotel fietsen om de omgeving te verkennen. Met een klein bootje, een zogenoemde Dhoni worden snorkelexcursies gedaan. Er ligt een ongelooflijk mooi stukje onderwaterwereld vlak bij het hotel. Er zijn ook duikmogelijkheden.

De Balinese keuken

Seasalt, zo heet het restaurant, blinkt uit in de lokale, Balinese keuken. De chef kok organiseert er kookcursussen. Dat doen wel meer hotelrestaurants, maar hier is het echt de moeite waard. Het belangrijkste aspect van het hotel is nog niet aan de orde gekomen; de service is meer dan uitstekend. De omgeving van Candidasa is in geen enkel opzicht vergelijkbaar met andere delen van Bali. Zo is dit kustplaatsje in het zuidoosten niet omringd door rijstvelden, maar door kokos- en bananenplantages. De regio is ook minder dichtbevolkt en druk.

Tripadvisor over Alila Manggis