Kleinschalig en superluxe verblijf verstopt in de bossen bij Ubud

Hoog boven de studio’s, kunstgaleries, werkplaatsen, boetiekjes en kleine fabriekjes waar het culturele Ubud zo bekend omstaat, vindt u een bijzonder verblijf. Het Amandari Resort & Spa ligt verstopt in de bossen en is gebouwd in de stijl van een traditioneel Indonesisch dorpje. Maar laat de schijn niet bedriegen. Achter deze prachtig authentieke façade gaat een wereld van luxe en privacy schuil. Als tweede hotel van de befaamde Aman hotelketen werd deze hideaway in 1989 geopend. Van de iconische ‘infinity pool’ (de eerste in Ubud) tot de prachtig groene tuinen en ruime villa’s; Amandari is nog steeds de Grand Dame van de exclusieve verblijven in Bali. Een verblijf hier laat u kennismaken met het beste van twee werelden: het levendige en kleurrijke Ubud en de serene rust van de jungle hieromheen. 

Rijstvelden en palmbomen

Het is slechts vijftien minuten rijden naar hartje Ubud maar in Amandari voelt het alsof u mijlenver van de bewoonde wereld bent. De locatie zorgt voor rust en privacy, maar ook voor dat typisch Balinese gevoel; felgroene jungle en prachtig geurende bloemen in allerlei kleuren. Hoge palmbomen die wuiven in de wind en lotusvijvers die de weelderige tuinen onderbreken en zorgen voor een echt ‘zen’ gevoel. Er is niet veel op loopafstand te vinden maar de gratis shuttle, die rijdt wanneer u dat wilt, brengt u zo naar de hoogtepunten van Ubud.

Culture, Cuisine, Community

Als tweede hotel dat de Aman hotelketen opende stond de filosofie in het teken van het behouden van de puurheid van de unieke cultuur en vrolijke mentaliteit van het eiland Bali. En dat is Amandari goed gelukt; veel van het personeel dat in 1989 begon, is vandaag de dag nog steeds werkzaam.

Handgeschilderde bedden

Er zijn hier slechts 30 suites, allen met een rieten dak en gladde marmeren vloeren. Badderen doet u buiten, op uw veranda. Want er is hier volop privacy, daar heeft de tuinarchitect wel voor gezorgd! De meeste hemelbedden zijn handgeschilderd en vraag uw Talisman specialist voor een villa met zicht op de vallei; prachtig! De Amandari Villa is uw thuis in Bali: 3 slaapkamers en een ruim zwembad zorgen voor een hemels verblijf.

Vogelzang en Gamelan muziek

Met uitzicht op het zwembad en de Ayung Vallei zit u in het openlucht restaurant heerlijk alfresco te ontbijten, lunchen of dineren. De keuken tovert heerlijke gerechten op uw bord waarin lokale ingrediënten de hoofdrol spelen. Op de achtergrond klinkt rustgevende gamelan muziek; iedere avond komen artiesten hier voor u spelen. Kunt u niet kiezen uit de geweldige menukaart? U kunt het ‘Balinese Feasting Menu’ bestellen: alle lokale specialiteiten passeren de revue!

De omgeving van Amandari is werkelijk schitterend. Erg fijn is daarom dat het mogelijk is om een privé diner te boeken; uw eigen chef serveert u een geweldig diner terwijl u uitzicht heeft over de rijstvelden, riviervallei en tropische jungle.