Amanjiwo is de meest luxueuze uitvalsbasis voor het verkennen van de Borobudur. De spectaculaire ligging, de unieke architectuur en de o zo bekende Aman topservice maken een verblijf in dit exclusieve resort onvergetelijk.

Amanjiwo ligt in het landelijke hart van centraal Java, niet ver van de stad Magelang. Het eerste en meest opvallende kenmerk van de locatie, is het uitzicht op het boeddhistische heiligdom Borobudur. Het kan u niet ontgaan. Dit belangrijkste bouwwerk van Indonesië is een wereldwonder van formaat. Voor Amanjiwo fungeert de natuurlijke omgeving onbedoeld als een amfitheater. Het resort is namelijk omringd door heuvels en vier vulkanen. De architectuur is duidelijk gebaseerd op stijlkenmerken van Borobudur. Het lijkt als gast of u constant in een eeuwenoud heiligdom verblijft.

Borobudur

Amanjiwo ligt in het zicht van het boeddhistische tempelcomplex en heiligdom Borobudur. Dit fenomenale tempelcomplex lag eeuwenlang verstopt onder een dikke laag vulkanisch as van de nabijgelegen Merapi vulkaan. Het complex werd pas in 1814 herontdekt en in oude glorie hersteld. Gasten van Amanjiwo ontkomen niet aan een bezoek. Vanuit het resort is ook een aantal leuke dorpjes in de omgeving eenvoudig te voet bereikbaar. Het kan misschien niet goed getimed zijn, maar de Spa van Amanjiwo heeft een bijzondere specialiteit: een twee uur durende ontspannende Mandi Lulur behandeling. Traditioneel is deze combinatie van lichaamstherapie en massage uitsluitend voorbehouden aan de aanstaande bruid. Toch maar proberen!

'Vredige ziel'

Het complex is opgebouwd uit een rond hoofdgebouw -Rotunda- met daaromheen los van elkaar 36 suites in halvemaanvorm. De suites staan via voetpaden met het hoofdgebouw en de faciliteiten in verbinding. Amanjiwo betekent letterlijk 'vredige ziel'. Dat duidt er op dat een verblijf in Amanjiwo werkelijk fantastisch is. Alleen de vormgeving al. Hoog in de lucht de plafonds met koepelvormige daken, op de vloer glanzend terrazzo. Een living met een bijna overdadige verzameling luxueus meubilair. Enorme glazen deuren die toegang geven tot de tuin met terras. Het fabelachtige uitzicht op de heuvels van Menorah of Borobudur. Mocht de standaard niet toereikend zijn, vraag dan naar de suites met een eigen zwembad. Wie met een klein gezelschap reist, doet er goed aan om is The Dalem Jiwo suite te boeken. Een schitterend paleisje met twee slaapkamers en een 15 meter lang prive zwembad. Om nooit meer te vergeten.

La specialité du chef: Makan Malam

Het restaurant detoneert in geen enkel opzicht tussen de rest van het resort. De tafels staan zorgvuldig gegroepeerd rond het buitenterras. De scheidslijn is er een die indruk achterlaat. Machtige metershoge stenen mastodonten die schijnbaar onachtzaam de dakconstructie dragen. Hier de maaltijden nuttigen, ondertussen merken dat uw blik langzaam afdwaalt naar de omringende rijstvelden. Verderop de Borobudur. Over uitzicht gesproken. De kaart belooft een hoogwaardige selectie uit westerse en Indonesische gerechten. La specialité du chef: Makan Malam. Een zorgvuldige selectie smakelijke Javaanse gerechten in bronzen schaaltjes.

Tripadvisor over Amanjiwo