Glamping pur sang

U verblijft hier geheel in de stijl van het eiland. Geen kamer of suite, maar een tent. Sterk en stabiel genoeg overigens. Twintig stuks in totaal. Uitzicht op de jungle of de de oceaan. Elke tent staat op een solide platform en heeft houten wanden met groot formaat ramen. Het puntdak is van onverwoestbaar canvas. Uw tent is ingericht met een hardhouten vloer, een groot bed met klamboe en een compleet uitgeruste badkamer.

Een paradijselijke omgeving

De locatie van Amanwana is het Indonesische eiland Moyo. Dit eiland ligt op vijftien kilometer voor de kust van Sumbawa. Moyo is een natuurreservaat en om die reden verder niet bewoond. Daarmee voldoen de randvoorwaarden aan alle criteria voor een paradijselijke omgeving. Inderdaad, naast de andere gasten hebt u Moyo helemaal voor u alleen. Het eiland heeft een oppervlak van 350 km² en ligt prinsheerlijk te baden in het turkooizen water van de Flores Zee.

Een duizelingwekkende onderwaterwereld

De onderwaterwereld rond het eiland is van een ongekende schoonheid. Hier vinden talloze tropische vissen en zeedieren een vriendelijke habitat. Moyo staat hoog op de bucketlist van duikliefhebbers over de hele wereld. Voor de meeste gasten is er maar een reden om naar Moyo af te reizen: de duizelingwekkende onderwaterwereld. Amanwana heeft rechtstreeks toegang tot een grote verscheidenheid aan prachtige duiklocaties rond het eiland. Ook zonder flessen op de rug kunt u kennismaken met de schitterende rijkdom onder de zeespiegel. De ruige riffen per kajak verkennen is nog een optie. Vraag om een bootje en ga op ontdekking uit! Aan boord van de Amanikan krijgt u de kans om een hengel uit te werpen. Het is een sterk exemplaar, want de vis die u aan de haak slaat kan wel eens een flink formaat hebben. Met dit privé schip organiseert Amanwana ook dagtrips naar de nabijgelegen zustereilanden Rinca en Komodo. En inderdaad. Op Komodo bestaat de kans dat u de gelijknamige varaan voor uw lens krijgt. Na de inspanningen overdag zorgt Amanwana ook voor ontspanning. Het is geen grote Spa, maar wel een heel prettige. Geniet van een weldadige massage of gezichtsbehandeling.

Een romantisch diner voor twee

Voor het restaurant en de bar loopt u naar het open paviljoen met het bamboedak. Terwijl u daar in afwachting bent van de maaltijd, komt u ogen tekort. Het uitzicht over Amanwana Bay. Geloof maar, dat went niet. Dat went nooit. Zo mooi. Een romantisch diner voor twee stelt de chef u voor. Even later meldt hij zich opnieuw. Deze keer met een reeks voortreffelijke Aziatische en westerse gerechten. Wilt u de liefde nog eens bezegelen? Reserveer dan een tafel afgelegen op het strand. Geen kaars of olielamp, alleen de sterrenhemel als verlichting.

Tripadvisor over Amanwana