Eenvoudige sympathieke ecolodge

De charmante ecolodge Jiwa Jawa is eenvoudig, maar is toch een hele comfortabele plek om de waarschijnlijk mooiste zonsopkomst van uw leven te beleven. In de omgeving rondom Sukapura liggen geen topluxe hotels en resorts. Talisman zocht hier naar de best beschikbare optie en vond deze in het gemoedelijke Jiwa Jawa Resort. De lodge is op milieuvriendelijke wijze tot stand gekomen en opende in 2009. Het allergrootste pluspunt van de lodge is de ligging, hoog tegen de heuvel. Het uitzicht is fantastisch.

De Bromo vulkaan

U bezoekt deze omgeving natuurlijk vanwege de indrukwekkende Bromo vulkaan, die u het beste in alle vroegte kunt bezoeken. Voor dag en dauw gaat u al op pad en wordt u per auto richting de Bromo gebracht. Vanaf daar gaat u te paard of te voet verder naar de top van deze nog actieve vulkaan. Na de helling te hebben bedwongen worden uw inspanningen beloond met de hiervoor beloofde zonsopgang.

Niet luxe, wel comfortabel

U verblijft in een ruime kamer. De inrichting is opvallend modern en fris, met veel gebruik van hout en heldere kleuren. Het is niet luxe, maar wel comfortabel genoeg voor een paar nachten. Uiteraard is uw kamer voorzien van een complete badkamer.

Koffie en bananen

De lodge beschikt over haar eigen bar en restaurant, waar de nadruk ligt op twee producten die u in deze regio veel tegenkomt: koffie en bananen. Voor een uitstekende kop koffie bent u hier dus aan het juiste adres en u moet ook zeker een van de zoete lekkernijen, bereid met banaan, proberen. De dinerkaart bestaat uit een combinatie van westerse en Aziatische specialiteiten. Neem binnen of buiten op het terras plaats en geniet van de maaltijd en van het mooie uitzicht.

Tripadvisor over Jiwa Jawa Resort