Het Kelapa Retreat is ver van de massa, kleinschalig, en dicht bij de lokale bevolking

De westkust van Bali is niet te vergelijken met het drukke zuiden. Hier, in dit rustigste gedeelte, ligt het Kelapa Retreat. Een resort waar u kennismaakt met het echte Bali. Geen drukte op het strand, geen uitgaansleven en geen massatoerisme. Hier is het gesprek met de lokale bewoners zelden een verkoopgesprek, maar een aangename kennismaking. Wederzijds.

Ontdek hier het echte Bali

Doordat het Kelapa Retreat op een afgelegen locatie ligt is dit misschien wel een van de beste plekken om het echte Bali te ontdekken en ervaren. Hier kijkt niemand op als u vroeg in de ochtend aan boord stapt om een paar vissers mee te helpen bij de vangst. Als dank voor uw inspanningen gaat er bij terugkomst zeker een visje mee. Dan mag u raden wat er bij de lunch op het menu staat. Eet smakelijk, vanaf hier neemt de chef het van u over. Laat nooit de kans voorbijgaan om op eigen gelegenheid door het achterland te fietsen. Probeer ook het noordwesten van Bali te bezoeken. Daar kunt u voor het eiland Menjangan fantastisch snorkelen.

Strak en minimalistisch

Positieve selectiviteit is geen wonder wanneer het resort niet meer dan 28 villa's groot is. Zonder opsmuk, gewoon voortreffelijk. Strak en minimalistisch ingericht, een paar mooie kunstvoorwerpen als decoratie. Meer is hier niet nodig. Tegen het levende schilderij van de oceaan is toch niets opgewassen. Het resort heeft 26 villa's die tegen de heuvel aangebouwd zijn. De villa's zijn strak en met veel gevoel voor design ingericht. De beach villa's liggen op de eerste rij op ongeveer 50 meter van het strand. De Ocean Villa's liggen de rij daarboven op ongeveer 75 meter van het strand. De Beach en Ocean villa's in het nieuwe gedeelte hebben een private pool en worden daarom Beach Pool Villa en Ocean Pool Villa genoemd. De Kelapa Pool Villa's hebben veel privacy want zij liggen in een ommuurde privé tuin en hebben een eigen zwembad van 4 bij 8 meter.

Eersterangs locatie

Het elegante Tides restaurant van Kelapa staat op een eersterangs locatie, een paar meter van het strand. 's Avonds dineert u hier onder een heldere sterrenhemel en geniet daarbij van moderne westerse en lokale gerechten. En morgenochtend? Dan neemt u hier weer plaats om langzaam te ontwaken in het het koele briesje. Tijd voor ontbijt.

Tripadvisor over Kelapa Retreat