Het aardse paradijs bestaat

Jaren geleden, in 2009, had Talisman al contact met Nihi Sumba, een luxe resort in the middle of nowhere en daarmee een topbestemming voor Talisman reizigers. Het grootste probleem was toen echter de bereikbaarheid; er ging slechts één vlucht per week. Inmiddels is Nihi Sumba stukken beter te bereiken, met twee vluchten per dag. Daarnaast telde het resort 12 kamers, nu verblijft u in één van de 33 poolvilla's. Het eiland waarop Nihi Sumba gelegen is, Sumba, is een klein en vriendelijk eiland waar nog nauwelijks toerisme te vinden is. Hier vindt u prachtige rijstvelden die het ontdekken waard zijn, maar ook een (onder)waterwereld die moeilijk te evenaren blijkt te zijn. Surfers van over de hele wereld reizen speciaal voor de 'linkshandige golf' af naar Nihiwatu Beach. 

Eén grote beleving

In Nihi Sumba verblijft u op basis van volpension wat betekent dat alles is inbegrepen. Niet alleen de maaltijden en de drankjes, maar ook een scala aan activiteiten zodat er voor verveling geen tijd is! Nihiwatu is dus niet 'slechts' een accommodatie, er worden hier zoveel activiteiten georganiseerd dat een verblijf hier één grote beleving is. Buiten alle superlatieven die er bij elkaar gezet kunnen worden, is er een belangrijk aspect dat niet onbesproken mag blijven. Alle opbrengsten gaan regelrecht naar de Sumba Foundation. Het eiland Sumba is een van de armste Indonesische eilanden. Dit resort is in de eerste plaats de belangrijkste werkgever op het eiland en heeft voor de bevolking het nodige verschil gemaakt. Er zijn basisscholen geopend, bronnen voor schoon drinkwater geslagen en er zijn klinieken gebouwd. Uw verblijf hier heeft dus in verschillende opzichten impact: uw vakantie is zonder twijfel uitmuntend en tegelijkertijd wordt de lokale gemeenschap ondersteund.

Sprookjesachtig

'Full inclusive' is de formule waaronder u hier verblijft. Dat geldt niet alleen voor de maaltijden en non-alcoholische drankjes maar er zijn ook een aantal leuke activiteiten inbegrepen. Korte of langere trektochten, snorkelen en het gebruik van goed uitgeruste mountainbikes. Een heuse Spa Safari hoort ook tot de opties. Een unieke wellness ervaring in een privé spa paviljoen waarbij u uitkijkt op twee sprookjesachtige baaien. De heenreis gaat te voet langs vele palmbomen, rijstvelden en een klein lokaal dorp. Retour gaat u met een echte jeep op het moment dat u het aangeeft; de dag is helemaal op maat in te richten. De Rice Island Trekking is een prachtige wandeling die start over het uitgestrekte strand. Landinwaarts loopt u door rijstterrassen en wordt u begroet door spelende kinderen. Voor het beste uitzicht moet er aan het einde een stukje geklommen worden. Ook hier is weer aan alles gedacht. Een prachtig uitzichtpunt als beloning, met ruime banken en zitjes. Zelfs faciliteiten als toilet en douche zijn aanwezig. In de avond wordt het vuur ontstoken op het strand en kunnen onder het genot van een cocktail en de sfeervolle verlichting van The Boathouse de ervaringen van de dag worden gedeeld.

Privéstrand

In totaal staan er 33 poolvilla's op het terrein van bijna 600 hectare. Het privéstrand is ongeveer twee en een halve kilometer lang en de ligging is subliem. De villa's zijn allemaal ingericht met natuurlijke materialen. Uw eigen thuis op Sumba is een plek waar met passie en smaak een sfeer is gecreëerd waar u zich meteen op uw gemak voelt. Kleine nisjes, mooie terrassen en van werkelijk alle gemakken voorzien. Wij adviseren hier minimaal vier nachten te verblijven.

Executive Chef Ben McRae

De prijzenkast van de Executive Chef Ben McRae puilt uit. Vanuit de eigen groenten- en kruidentuinen die op het terrein te vinden zijn, selecteert hij persoonlijk de fijnste ingrediënten. Zijn gerechten worden met veel liefde en een uitdagende bite samengesteld. Omak is het openlucht restaurant met een subliem uitzicht over de baai. Geopend voor à la carte ontbijt en diner. Vlakbij het strand ligt de Nio Beach Club waar lunches van de hoogste kwaliteit worden geserveerd. Verse vis, pizza uit eigen kleioven en uiteraard de lokale groenten uit de drie moestuinen. Wekelijks ondergaan de locaties een metamorfose en viert het resort een klein culinair feestje met de legendarische Indonesische BBQ. Eten is een waar avontuur in Nihi Sumba en uw culinaire horizon wordt verlegd. Een diner in de hoog gelegen boomhut waar de golven van de zee voor de achtergrond geluiden zorgen of genieten op uw eigen deck naast het zwembad van uw eigen villa? Het wordt in een handomdraai geregeld. Liever een picknick op de rand van het nabijgelegen Nationale Park? Daar draait de relaxte crew van dit uiterst gastvrije resort zijn hand niet voor om. Onbezorgd genieten is het enige op uw to do lijstje voor de periode dat u hier verblijft.

Tripadvisor over Nihi Sumba