In The Menjangan leeft u in een van de meest ongerepte delen van Bali en op een steenworp afstand van de beste snorkel- en duikspots rond het eiland

Een aparte bestemming binnen de bestemming is de juiste omschrijving voor The Menjangan in het uiterste noordwesten van Bali. Hier, op de grens van West Bali National Park en de weerbarstige golven van de Balizee, leert u het andere Bali kennen. De andere kant van het eiland waar de natuur ruiger is, zowel boven als onder water. The Menjangan is ook anders dan alle andere resorts. Hier telt nog meer de intensiteit van de locatie en de beleving. Aan de overkant ligt het drukbevolkte Java en vlakbij het beboste Menjangan eilandje. 

Duik in de onderwaterwereld

The Menjangan is onderdeel van Lifestyle Retreats en zusterhotel van The Amala Seminyak en The Balé in Nusa Dua. Hoewel het strand van Sentigi Beach voortdurend verleidt om zalig niets te doen, staat een verblijf bij The Menjangan vooral in het teken van activiteiten. Het West Bali park is te voet, te paard en op de fiets toegankelijk. De gids die u begeleidt kan van alles vertellen over de flora en fauna. Een tipje van de sluier? The Menjangan is vernoemd naar de specifieke hertensoort die in de bossen leeft. Het elegante diertje laat zich maar zelden zien, maar met wat geluk loopt het door het resort. De onderwaterwereld, met haar grote hoeveelheid tropische vissen, is vanaf de jetty snel te bereiken. Een wereld op zich, zeker op het belendende Menjangan Island. Stap mee op de boot naar dit eilandje tussen Bali en Java. Nooit eerder zag u zoveel totaal onbekend leven. 

Villa's aan het strand van Sentigi

Midden in het park ligt de Monsoon Lodge, een houten lodge met veertien kamers en een zwembad. De kamers zijn voor Talisman begrippen eenvoudig en om deze reden gaat onze voorkeur uit naar de mooie Beach Villa's. Die liggen aan het strand van Sentigi. Deze villa's zijn vrij nieuw en beschikken over een moderne slaapkamer en een badkamer. Deze badkamer ligt gedeeltelijk in de buitenlucht. Op uw veranda ligt zelfs een comfortabele zitzak. Op het strand pal voor uw villa staan twee zonnebedden alleen voor u. 

Private dinner

Op het resort zijn er twee restaurants. The Bali Tower ligt in het midden van het park en steekt ver boven de beboste omgeving uit. Vanaf uw tafel kijkt u hier over de groene boomtoppen heen. Helemaal bovenin kunt u een private dinner krijgen. De kaart belooft een fijne combinatie van Indonesische en Franse gerechten. In het Sentigi Beach Restaurant aan het strand is de setting net even anders. Hier staan de tafels op een vlonder op het strand en is de zee uw buurman. 

Tripadvisor over The Menjangan