Tugu Malang is een van de meest kunstzinnige accommodaties in Indonesië

In het hart van de historische stadskern van Malang ligt het bijzondere Tugu Hotel, dat gevestigd is in een oude koloniale villa. De eigenaar, een zeer kunstzinnig type, is een van de bekendste kunstverzamelaars van Indonesië en menig museum is jaloers op de kunstschatten die zich in dit hotel bevinden. In het hotel treft u een schitterende collectie Javaans en Chinees antiek, maar ook Nederlandse en Indonesische erfstukken. 

Ontdek Malang

Het hotel is een prima plek waar vanuit u Malang kunt verkennen. Tijdens een wandeling door de stad ziet u de Nederlandse invloeden terug in de architectuur van de koloniale gebouwen, bijvoorbeeld bij een katholieke kerk. Passeert u Toko Oen dan is het leuk om hier even binnen te stappen. Dit is een van de bekendste winkels van Malang waar u terecht kunt voor traditionele broodrecepten en heerlijk ijs. In het hotel zelf kunt u heerlijk ontspannen in de Apsara Spa. Hier komt u tot rust tijdens een heerlijke gezichtsbehandeling of een ontspannende Javaanse massage. 

Allerlei kunstvoorwerpen

Het hotel heeft zowel kamers als suites, alle eigenzinnig ingericht met heldere, felle kleuren en prachtige houten vloeren. Op de muren ziet u schilderingen van Apsara dansers en ook in uw kamer of suite zult u allerlei kunstvoorwerpen aantreffen. De badkamer is, met de glimmende kranen en een groot rond zilverkleurig bad, heel bijzonder. 

Schuif aan voor de afternoon tea

Het hotel heeft een goed restaurant, maar u kunt ook dineren op een zelf uitgekozen locatie, bijvoorbeeld aan de rand van het zwembad of in een van de bijzondere kamers met elk een eigen thema. Op de eerste etage van het hotel bevindt zich een theehuis, waar u elke middag kunt aanschuiven voor een gratis afternoon tea met een grote keuze aan theesoorten en heerlijke zoete en hartige hapjes. Heeft u zin in iets lekkers, breng dan een bezoek aan de Roti Tugu Bakery, beroemd in Malang vanwege het heerlijke brood, de croissants en taarten die hier gebakken worden. 

Tripadvisor over Tugu Malang