Bij Villa Borobudur geniet u in een traditionele 'joglo' op grote hoogte van de Javaanse cultuur en natuur

Op een uur rijden van de stad Jogyakarta ligt het in 2012 geopende Villa Borobudur. Villa Borobudur is een kleinschalig resort bestaande uit tien handgemaakte teakhouten villa's en is gebouwd tegen de groene Menorah heuvels in centraal Java. Vanuit het resort heeft u een adembenemend uitzicht op weide omgeving met als blikvanger de contouren van de beroemde Borobudur tempel. Vanuit hier kunt u goed dit deel van Java verkennen. Met name het mythische tempelcomplex Borobudur. 

Traditionele Javaanse methoden

De luxe villa's zijn geheel tot stand gekomen in samenwerking met de lokale bevolking. Zo zijn de villa's volgens traditionele Javaanse methodes gebouwd door vakmensen uit de regio met typische architectuur en design. De villa's hebben een open constructie met hoge plafonds en puntig dak met natuurlijke ventilatie en zijn ingericht met een mix van Javaans antiek en moderne items. De vier Borobudur suites hebben een afmeting van 57 m2 met een eigen badkamer en apart toilet. De 65 m2 metende Siddharta Suite heeft naast een douche tevens een bad. Er zijn ook 5 grotere villa's met 2, 3 of zelfs 4 slaapkamers en een eigen zwembad. 

Toegewijde staff

Een toegewijde staff zorgt ervoor dat het u aan niets zal ontbreken tijdens uw verblijf. Ze zijn u 24 uur per dag van dienst. Uw maaltijden worden door de Javaanse chef voor u bereidt en zijn bij uw verblijf inclusief alsmede alle non-alcoholische drankjes. 

Borobudur

Villa Borobudur ligt in een grote privé tuin die deels in natuurlijke staat is gelaten. Er is een heerlijk algemeen zwembad te vinden met ligbedden waarvandaan u met uw drankje in de hand kunt genieten van het fantastische uitzicht. U hoeft zich in deze bijzondere en interessante omgeving geen moment te vervelen. De staff is u graag van dienst bij het verzorgen van diverse uitstapjes. Deze kunt u ter plaatse reserveren. U kunt een fietstocht met uw Engelssprekende lokale gids maken naar de Borobudur. Voor de avonturiers is er een fietstocht vanaf de flanken van de Merapi vulkaan naar de Borobudur. Ook zijn er kooklessen te volgen of kunt u een auto met chauffeur voor een dag huren om de stad Jogyakarta te ontdekken. 

Respect voor de omgeving

Villa Borobodur is ontwikkeld met respect voor de omgeving en de plaatselijke bevolking. Er zijn veel samenwerkingsverbanden gevormd met de mensen uit het nabij gelegen dorp. Vervoer van en naar Borobudur zijn reeds in uw verblijf inbegrepen. U kunt naar keuze met de auto of gedeeltelijk met traditionele andong (paard en wagen) naar de Borobudur worden gebracht, waarbij er vaak ook nog een tour door de omgeving wordt gedaan met bezoek aan lokale dorpjes. Ook erg geschikt met kinderen, omdat er bijvoorbeeld ter plaatse de mogelijkheid is om te pottenbakken. 

Tripadvisor over Villa Borobudur at Dusun Menoreh Villas