Door: De heer en mevrouw Marras
We hadden daar een heerlijke beach villa, direct aan het strand

De maand oktober hebben we van een fantastische vakantie genoten in Indonesië, afgesloten met 4 dagen Singapore.
Na een lange vlucht kwamen we in de loop van de ochtend aan op het vliegveld van Bali, Denpasar. De lokale agent was gelukkig op tijd en ving ons meteen na de douane op. Tijdens onze hele reis hebben we gelukkig steeds stipte lokale agenten mee gemaakt. Dat is toch steeds een rustig gevoel als je op een vreemde plaats na een lange vlucht wordt opgewacht en naar je hotel wordt gebracht.

Meteen door naar het eerste resort: Jimbaran Puri Bali. Een prachtig, luxe resort, waar we een eigen ommuurde goed ingerichte tuin hadden met daarin twee gebouwtjes: slaap/bad kamer en woonkamer. De eerste dag hadden we vooral regen, wat we eigenlijk wel leuk vonden. Het is toch lekker warm en vanuit het comfort van je eigen plek heeft die stromende regen ook wel wat. En je komt er zeker goed van bij na de lange reis. Lekker geluierd op het resort, maar ook de omgeving verkend, met als hoogtepunt een bezoek aan de lokale markt, 's ochtends om 5 uur, als de markt op z’n hoogtepunt is. Een heerlijke vriendelijke chaos en al die exotische producten, mensen en geuren.
De ligging aan het strand is heel fijn. Het is er goed toeven en je kunt lekker langs het strand slenteren en op een van de gezellige terrasjes/ restaurantjes neerstrijken.

De tweede plek op Bali, Menjangan, lag in het rustige noord westen van het eiland, in een natuur reservaat. We hadden daar een heerlijke beach villa, direct aan het strand. Zo vanuit je bed liep je meteen het strand op. Op deze heerlijke plek hebben we veel van de natuur genoten: snorkelen, zwemmen en wandelen. Een prachtige plek met leuke gidsen. Het restaurant vonden we erg goed en vooral erg leuk. Leuke en goede bediening. Een heerlijke lokatie.

Daarna door naar Sumba, naar het Nihiwatu resort. Onlangs gekozen tot een van de beste resorts van de wereld. Sumba is weinig toeristisch, maar dat maakt het juist zo leuk. Het eiland is straatarm. De lokale bevolking leeft van de magere opbrengsten van hun akkertjes. We hebben een aantal wandelingen gemaakt, met gids, door de natuur, maar ook door de dorpjes. Daar werden we steeds heel vriendelijk ontvangen en we mochten rustig rondkijken. De gidsen kwamen allemaal van Sumba zelf en lieten dus eigenlijk hun eigen dorp en omgeving zien. Ons favoriete plekje op Nihiwatu was de beach club, een wijdse benaming voor een leuke, gezellige open lucht bar bij de zee. Daar hebben we uren doorgebracht in het Bali bed, lekker luieren, met uitzicht op de surfers, goed verzorgd door het bedienend personeel.

Vervolgens terug naar Bali: Ubud. Het Alila Ubud is een heerlijke plek, met een perfecte, vriendelijk bediening. Opnieuw een kleinschalig resort, in de jungle. De aapjes speelden soms op ons terras, en anders wel in de bomen en bossages van de omringende jungle. We hebben enorm genoten van deze prachtige plek, maar ook veel van de prachtige omgeving gezien. De beroemde rijstvelden, maar ook fietsen door de heuvels. Ubud zelf vonden we niks: te druk en te toeristisch.

Daarna naar Lombok, naar de Lombok Lodge. Een resort met slechts 9 villa’s. Lekker rustig, heerlijk eten, prima bediening. Prachtig vorm gegeven plek.
Van daaruit veel van het eiland gezien, lopend, met de auto of fietsend. Vooral de lange wandeling met een vrouwelijke gids o.a. naar haar eigen dorp, haar eigen huis, was indrukwekkend. Prachtige natuur, vriendelijke mensen.

Afsluitend hebben we nog 4 dagen in Singapore doorgebracht in het gloed nieuwe The Warehouse Hotel. Een klein design hotel in het centrum, vlakbij China town. Een prima uitvalsbasis om de stad te bekijken. Singapore is een makkelijke, schone, veilige stad, waar voldoende te zien en te doen is. De ene wolkenkrabber nog glimmender en mooier dan de andere. Maar ook de gezellige drukte en kleinschaligheid van China town of Little India. En met 4 dagen heb je het ook wel gezien. Een groter contrast met Indonesië was niet mogelijk. We vonden het wel een “ must” als afsluiting van een vakantie in die regio.

Alles bij elkaar een heerlijke en onvergetelijke vakantie.