Door: Andy Heitinga
De gekozen locaties zijn meer dan uitmuntend.

We zijn afgelopen maandagochtend goed aangekomen op Schiphol. Allereerst onze complimenten voor de reis en de service die jullie voor ons verzorgd hebben. Het is in elk opzicht geworden zoals jullie beloofd hadden. Ik zal mijn bevindingen iets meer specificeren zodat je een goed beeld hebt van jullie product. 

Plannen van de reis: voorafgaand is het een prettige manier van samenwerken geweest om de reis geheel in de sfeer en naar de wensen van mij voor mijn vader samen te stellen. Je hebt goed aangevoeld wat ons plan was. De gekozen locaties zijn meer dan uitmuntend, opvang en transfers naar andere locaties uitstekend en de gidsen en chauffeurs waren zeer vriendelijk en prettig in de omgang. Kortom: wat de algemene reis betreft was het voor ons zorgeloos en geweldig georganiseerd.

Het vliegen met Cathay Pacific is voor grote reizen naar Azië een aanrader. Comfortabel (vooral business class), goede service en lekker eten. Opvang/gids in Jakarta, Puncak en Bandung: verrassend dat het een gezellige Indonesische (goed Nederlands sprekende) dame was. Mijn vader kon lekker Indonesisch met haar kletsen. Er was ook een hele aardige en welwillende chauffeur. We waren meteen in de juiste sfeer. Zij hebben ons vakkundig en leuk begeleid naar de gewenste locaties en begrepen goed dat het een nostalgische reis voor mijn vader was. Ze voelden ook goed aan wanneer het te veel werd voor mijn vader. Wel jammer was dat zij en de chauffeur de weg in Bandung niet zo heel erg goed kenden, evenals het koloniale verleden. Het koste iets meer tijd om e.e.a te vinden, vooral ook omdat mijn vader zich moeilijk kon oriënteren omdat er in 53 jaar natuurlijk erg veel veranderd is. Maar we zijn er meer dan tevreden over.

Hotel Mulia Senayang Jakarta: een geweldig chique hotel. Erg groot en een beetje protserig. Een fantastische service en uiterst grote, comfortabele kamers. Wel erg internationaal. In dit hotel kostte het ons enige moeite om te beseffen dat we in Indonesië waren. En door de omvang van het hotel voelden we ons af en toe wel erg klein en verloren. Een negatief punt over dit hotel: ondanks dat het ook een hotel vol businessmensen is moest je hier wel betalen voor gebruik van internet. Op alle andere locaties was het bij de service inbegrepen.

De transfer van Jakarta via de Puncakpas naar Bandung verliep naar wens. We zij nog gestopt bij de Botanische tuin en Paleis Buitenzorg in Bogor.

Savoy Homan Bandung: dit hotel was meteen raak. Een geweldig hotel op een prachtige locatie, geheel in de sfeer van weleer. Mijn vader was helemaal in zijn sas. Perfecte service en goed en betaalbaar eten.

Het bezoeken van de locaties in Bandung kostte enige moeite om bovengenoemde redenen. De dagen in en transfers naar de grote steden waren ondanks alle service en begeleiding toch erg vermoeiend voor mijn vader. Enerzijds door zijn leeftijd en anderzijds door de hectiek van de steden. Maar zowel hij als wij hebben er erg van genoten en een goed beeld gekregen van het Indonesië van toen en nu. 

Zowel de aankomst op Jakarta als ook het vertrek uit Bandung naar Bali ging inclusief het inchecken, bagage en douane zeer soepel. In Denpasar zijn we goed ontvangen en we waren heel snel op onze bestemming.

Ahimsa Beach Jimbaran: om niet vermelde redenen kregen wij een 6-persoons villa i.p.v. een 4-persoons. Maar dat was geen straf. Een beeldschone en uiterst smaakvol ingerichte villa. Een aanrader voor iedereen die in volle privacy wil genieten. In geen enkel geval iets tekortgekomen, ook niet qua eten, en prachtig dicht gelegen bij het strand. Ook hier weer een geweldige service, geen overdreven 'knipmessen' maar vooral warm en persoonlijk.

We vonden het verrassend dat we ook en gids hadden bij onze transfer naar Alila Manggis. Het was extra leuk dat we onderweg nog enkele bezienswaardigheden hebben bezocht. Ook hiervoor weer complimenten.

Alilla Manggis: de kamers waren niet zo superluxe als de vorige locaties, maar uiterst comfortabel. Het was ook niet zo belangrijk, want het resort en de omgeving waren meer dan geweldig. En een topkeuken! Omdat mijn vader vrij vermoeid was hebben we voornamelijk het avondeten op het resort genoten. Goed betaalbaar en zoals eerder vermeld een geweldige keuken. Ook hier weer een uitstekende service.

Kortom: alle locaties waren top. Geweldige service en uiterst hygiënisch.

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar uit mijn verhaal zul je wel opmaken dat de reis in elk opzicht geslaagd is. Mede dankzij Talisman. Ondanks het prijskaartje heb ik totaal niet het gevoel dat we te veel betaald hebben. Integendeel. Ik zal dan ook met plezier Talisman aanbevelen voor dit soort speciale reizen.

Mede namens mijn familie zeer grote dank voor het geweldige product!

Met vriendelijke groeten,

Andy Heitinga 

Items uit dit reisverslag