Met een originele Buginese schoener doorkruist u de Indonesische archipel

De mysterieuze wateren in het oosten van Indonesië tellen bijzonder veel (onbewoonde) eilandjes. Andere toeristen komt u hier nauwelijks tegen, want de bereikbaarheid is lastig. En dus is de beste manier om deze fascinerende eilanden te leren kennen een cruise aan boord van de Ombak Putih of de Katharina...

Een cruise aan boord van de Ombak Putih of de Katharina garandeert u een zeer persoonlijke beleving. De schepen zijn klein; de Ombak Puthi telt twaalf comfortabele hutten en de Katharina slechts zes. Of u nu met zijn tweetjes reist of met het hele gezin; een reis met één van de schepen van Seatrek is werkelijk onvergetelijk. Uw tocht over zee draait om het ontmoeten van locals, het verkennen van de ongerepte natuur en het nagenieten terug op de boot. Iedere ochtend wordt u op een andere adembenemende plaats wakker, op een plek waar u zich werkelijk helemaal alleen op de wereld waant. 

De boot blijft dicht langs de kust varen om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht. Tussendoor gaat het anker uit en stapt u aan land voor een begroeting met de vriendelijke bevolking. Het kan zomaar gebeuren dat een reusachtige Komodo varaan een kijkje komt nemen. U verveelt zich geen moment. Wandelen, een barbecue op het strand en een snorkelexcursie. Altijd onder begeleiding van een gids die goed bekend is. U verblijft aan boord samen met uw medepassagiers en een twaalf (of meer) koppige bemanning. Reken maar dat alles tot in de puntjes is geregeld. De Talisman reizigers die een cruise met Seatrek hebben gemaakt zijn stuk voor stuk razend enthousiast teruggekeerd!

Over de Katharina en de Ombak Putih
De Katharina en de Ombak Putih tellen respectievelijk 6 en 12 comfortabele hutten, voorzien van douche/toilet en airconditioning. Daarnaast zijn de schepen uitgerust met moderne communicatiemiddelen en veiligheidsvoorzieningen van hoog niveau. De ervaren bemanning telt 12 of 16 koppen die er voor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Aan boord is er een Engels (en soms ook Nederlands) sprekende tourleader, die verantwoordelijk is voor de gang van zaken aan boord en alle excursies organiseert.

Iedere ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd, en ook de lunch wordt in buffetvorm aangeboden. ’s Avonds worden de belevenissen van de dag doorgesproken tijdens het diner, waarbij namens de reder enkele glazen wijn worden aangeboden. 

Bij de prijs zijn de maaltijden en excursies inbegrepen. Dit geldt ook voor de frisdrank, koffie, thee en mineraalwater. Uw verblijf aan boord is ook inclusief was-service evenals het gebruik van snorkel uitrusting. Aan boord zijn alcoholische versnaperingen tegen redelijke prijzen verkrijgbaar.

Het is raadzaam om wat contant geld in kleine coupures mee te nemen voor fooien en persoonlijke aankopen. U heeft weinig of geen gelegenheid om tijdens uw Seatrek reis te pinnen.