Laat de indrukwekkende omgeving op u inwerken

Deze excursie start met een bezoek aan een van de mooiste tempels in Zuid Bali De tempel is gebouwd in de 17e eeuw door Prins I Gusti Anom en heet Pura Taman Ayun. Letterlijk vertaald betekent dit: De Drijvende Bloementuin. De tempel ligt  midden in een meer van bloemen ligt. Maak een korte wandeling over het tempelcomplex en laat de indrukkende omgeving op u inwerken.

De volgende stop is bij het heilige apenbos Alas Kedaton, een mystieke plek waar eeuwenoude tempels tussen enorme nootmuskaatbomen staan. Vervolgens brengt u een bezoek aan Puru Luhur, een bijzonder tempelcomplex te midden van weelderige jungle halverwege de hellingen van de berg Batukaru. 

In de middag maakt u ook nog een trekking van 2 uur door de wereldberoemde rijstterrassen van Jatiluwih letterlijk vertaald: “De grootse schoonheid van de natuur”. Onderweg heeft u prachtige uitzichten over de rijstvelden eindeloos gedrapeerd  over de heuvels en dalen van Jatiluwih. Deze rijstterrassen staan op de Werelderfgoedlijst en zijn eigenlijk een groot openlucht museum, waar u de bevolking aan het werk ziet met de traditionele landbouwmethodes. Het is ongelooflijk knap om rijst te verbouwen op zulke steile hellingen.