De naam van dit resort is een combinatie van het Sanskrit woord voor 'vrede' (aman) en het Japanse woord voor 'vreugde' (nemu)

Na de opening van Aman Tokyo in 2014 verwelkomd Japan begin 2016 het tweede Amanresort op Honshu: Amanemu. In tegenstelling tot het zusterresort, gelegen in het dynamische Tokyo, ligt Amanemu in het ongerepte Ise Shima National Park aan de rustige oostkust van het eiland. Het resort leunt tegen een groene heuvel en uitkijkend op Ago Bay, de baai van de parels. Een treffende naam; deze locatie is adembenemend mooi. Eén van Japans meest vereerde heiligdommen, Ise Jingu, ligt op steenworp afstand. 

Japanse esthetiek

Het resort is verbluffend goed geïntegreerd in de omgeving. Japanse esthetiek, de lokale keuken en het culturele erfgoed van deze regio komen allemaal aan bod. Heel bijzonder is ook de integratie met de natuurlijke bronnen, een belangrijk fenomeen in de Japanse cultuur. Niet alleen in de befaamde Aman Spa kunt u genieten van het heilzame water, elke suite is voorzien van een eigen privé-onsen waar u heerlijk in kunt ontspannen. 

Luxe en ontspanning

Door de ligging, midden in de ongerepte natuur, raakt u bij aankomst direct in de 'relaxmodus'. Uw verblijf hier is dan ook voornamelijk gericht op luxe en ontspanning. Een bezoek aan de befaamde Aman Spa, gelegen in het bos, mag daarbij dan ook niet ontbreken. Dompel u onder in het heilzame bronwater, onderga een weldadige massage of geniet aan de rand van de lotusvijver van een kopje kruidige thee. Tip! Zoekt u toch nog wat meer levendigheid, combineer dan een verblijf in Amanemu met een paar dagen Tokyo, waar eveneens een Aman resort gevestigd is. Uw specialist informeert u graag over de mogelijkheden. 

Uw eigen onsen

Het resort telt 24 ruime, luxe suites en vier tweekamervilla's. Zoals we van Aman gewend zijn, hebben de suites stuk voor stuk een prachtige inrichting, met natuurlijke materialen en kleuren. Daarnaast is elke suite voorzien van een eigen 'onsen', een traditioneel Japans bad; een item wat niet is weg te denken uit de Japanse cultuur. Het allerbeste aan de suites is toch wel het uitzicht. Vanachter de grote ramen of vanaf het terras geniet u van een weergaloos panorama over de glooiende heuvels en het sprookjesachtige en bovenal groene Ago Bay. 

Culinair erfgoed uit de regio

In het elegant ingerichte restaurant geniet u, al turend over de baai, van het beste van de Japanse keuken. Deze regio heeft een enorm culinaire erfgoed; een grote variëteit aan lokaal geproduceerde groenten en kruiden, uitstekende vis en de beroemde Matusaka steak. De keuken heeft zich hier duidelijk door laten inspireren; de menukaart toont een verrassende selectie aan gerechten, bereid met alleen de allerbeste lokale ingrediënten. Er is tevens een gezellige bar, waar u vanuit het restaurant zo naartoe loopt. Een uitstekende plek voor een kopje koffie in de morgen, een cocktail op een warme middag of een glas wijn in de avond. Neem plaats aan een van de tafeltjes binnen, of geniet buiten op het terras bij het zwembad van uw drankje. 

Tripadvisor over Amanemu

Vergelijkbare accommodaties in Japan