Ontwaken tijdens de ochtendyoga, in slaap vallen na een warm bad in uw eigen onsen

Beniya Mukayu ligt in het stadje Yamashiro. De geschiedenis van dit plaatsje gaat 1300 jaar terug. De roem komt van de warmwaterbronnen en het Kutani-aki porselein. Beniya Mukayu is een van de beste traditionele ryokans van Japan. Toch heeft het management een eigentijdse stijl. Gasten brengen de nacht door in een prachtige -less is more- kamer met tatamimatten op een futon. Dineren gebeurt in stijl met een 10-gangen kaiseki-maaltijd. Veel van de in huis gebruikte producten zijn van eigen makelij. Dit geldt zeker voor de heerlijk geparfumeerde zeepjes. 

Japan specialist Karin: 'In deze moderne versie van een typisch Japanse Ryokan geniet u van Japanse authenticiteit maar met Westers comfort. Dat ze onderdeel zijn van de befaamde Relais & Chateaux betekent dat u hier geniet van heerlijk eten. Het is daarnaast een prachtige plek om kennis te maken met de beroemde Japanse onsen-cultuur.'

Yogales en een Cha No Yu

Begin de dag goed door mee te doen aan de yogales van de vriendelijke eigenaar Sachiko. Dit resort is een leuke plek om een Cha No Yu -theeceremonie- mee te maken. Na een enerverende dag biedt de Spa uitkomst met verschillende lichaamsbehandelingen en massages. Het resort behoort tot het selecte gezelschap van Relais & Chateaux, dat geldt als een proeve van bekwaamheid voor gastronomie en gastheerschap. 

Beniya Mukayu biedt u de keuze uit acht kamers in Japanse stijl, drie westerse, zes Zen kamers met een Japans-westerse combinatie en een suite. In de Japanse Premier kamers slaapt u op een traditionele futon in een kamer van tatamimatten. Alle kamers hebben een eigen balkon of terras met een onsen. De Zen Executive suite biedt een zee aan ruimte.

Het traditionele kaiseki-diner

Dit resort heeft een naam hoog te houden met het traditionele kaiseki-diner. Dit is een opeenvolging van 10 gerechten die uitblinken in textuur, opmaak en kleur, smaak en delicatesse, alle gemaakt van verse seizoensproducten. Tijdens dit twee tot drie uur durende dinerspektakel proeft u de intense smaken van de Japanse keuken. 

Tripadvisor over Beniya Mukayu