Een groene oase van rust met centrale ligging ten opzichte van het treinstation en het stadscentrum van Kyoto.

In een bijzondere tempelwijk, genaamd Higashiyama, heeft het Four Seasons Kyoto in 2016 haar deuren geopend. Gelegen op de ideale locatie voor liefhebbers van de oude binnenstad van Kyoto en wandelaars. Extra leuk: op slechts één kilometer lopen bevindt zicht de Kiyomizu-dera-tempel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. 

Niets was te gek bij het ontwerpen van dit hotel. Kunstenaars en ambachtslieden uit heel Japan werkten mee aan de verschillende interieurs; van de kamers tot de grandeur van de lobby. Overal is gebruik gemaakt van de beste kwaliteit in materialen en dat ziet u. En toch, het voelt hier niet over the top. De Japanse architecten die bij dit project betrokken waren hebben de Japanse idealen als rust, harmonie en discretie perfect weten over te brengen.

Talisman Japan specialist Karin: 'Wij maken graag veel gebruik van kleinschalige boutique hotels maar soms kan juist een gevestigde keten als het Four Seasons ontzettend verrassen in persoonlijke service en aandacht. Zo hadden we onlangs een Talisman reiziger van wie de dochter ontzettend graag naar Rabbit Island wilde. Helaas was dit niet mogelijk vanwege de grote afstand. Het Four Seasons heeft vervolgens gezorgd voor een knuffel van een konijn met een attent kaartje erbij. De service is echt geweldig, de gast staat hier centraal.'

Japanse gedichten

De tuin is meer dan 800 jaar oud en heeft een prachtige vijver als stralend middelpunt. Dit is eigenlijk het hart van het hotel; veel kamers kijken uit over de vijver en zelfs de kamers die hier niet op uitkijken voelen de energieke aanwezigheid. Hier zou ooit de villa hebben gestaan van de zoon van een samoerai uit de 12e eeuw. De tuin is zo bijzonder, dat er zelfs bekende Japanse gedichten over zijn geschreven. 

Moderne kamers

De 110 kamers en 13 suites zijn ruim en baden in het zonlicht door de inventieve inrichting. Het is een feest om hier te mogen verblijven, uw eigen zen-ruimte in de miljoenenstad van Kyoto. 

Spa en theehuis

Een bezoek aan de spa van het Four Seasons Kyoto mag ook niet ontbreken. Geniet van één van de vele spa-behandeling om helemaal Zen te worden. Het binnenzwembad met sauna, stoombad en bubbelbaden zijn vrij te gebruiken tijdens uw verblijf.
Aan de vijver bevindt zich ook een prachtig theehuis, waar u een privé theeceremonie kunt bijwonen. Zodra de avond valt verandert dit theehuis in een hippe bar waar de beste sake wordt geserveerd, exclusief voor het Four Seasons gemaakt. 

Sushibar Wakon

Het Four Seasons Kyoto heeft een eigen sushibar, genaamd Sushi Wakon. Hier kunt u de bekendste vorm van Edo stijl sushi ervaren, bestaande uit verse rauwe vis, rijst en azijn. Chef Rei Masudo voert dit tot in perfectie door. De vis wordt vers ingevlogen vanuit de Tsukiji markt in Tokyo. U ziet hoe de meester-koks hun gerechten bereiden. Ze verdienen er inmiddels zelfs een Michelin ster mee.

Vergelijkbare accommodaties in Japan