Traditionele gastvrijheid in een serene setting

Zodra u binnenstapt, wordt u verzocht om uw schoenen uit te doen. De hele vloer van deze ryokan is bedekt met tatami-matten waar u niet met uw schoenen overheen mag lopen. Het zorgt direct voor een huiselijke en ongedwongen sfeer. 

Ruimte en gezelligheid

De lobby is ruim en gezellig ingericht. Overal zijn zithoekjes gecreëerd met comfortabele banken, waar u ontspannen kunt lezen of gezellig een spelletje kunt doen. Na aankomst mag u zelf een vrolijk gekleurde yukata uitzoeken, die u tijdens uw verblijf kunt dragen tijden in het restaurant en naar de onsen (warmwaterbaden). 

Uitstekend dineren

Het restaurant bestaat uit verschillende dinerkamers. Bij aankomst in het restaurant staat aangegeven in welke kamer u zult dineren. Talisman boekt uw verblijf hier graag op basis van halfpension zodat u zondermeer kunt genieten van de bijzondere diner-ervaringen in deze ryokan. Een heerlijk Kaiseki diner of een hotpot maaltijd met traditioneel Wagyu vlees mag niet ontbreken!

Binnen en buiten badderen

De onsen van Hidatai Hanaougi zijn warmwaterbronnen die deels binnen en deels buiten zijn gelegen. Er zijn twee verschillende onsen gebieden, waarvan één voor vrouwen en de andere voor mannen. De bordjes worden dagelijks omgedraaid, zodat u kunt genieten van allebei de onsen. Houdt u er rekening mee dat zwemkleding en tatoeages hier niet zijn toegestaan. 

Een traditioneel verblijf

De 48 kamers in deze ryokan zijn Japans ingericht, met veel gebruik van Japanse cederhout soorten. De meeste kamers zijn traditionele kamers. Deze kamers zijn eenvoudig ingericht met een lage tafel en twee comfortabele kussens. Tijdens uw diner zal uw kamer worden omgetoverd tot een slaapkamer en worden er futon-matrassen op de grond geplaats. Hidatai Hanaougi heeft ook een beperkt aantal kamers met westerse bedden. Laat het uw Talisman specialist gerust weten als uw voorkeur hier naar uitgaat.  

In de traditionele kamers is het mogelijk om te dineren op uw kamer. Hierbij zit u op de grond bij de lage tafel. In de Westerse kamers is het niet mogelijk om te dineren in uw kamer.  

In deze ryokan is het gedeeltelijk toegestaan om op de kamer te roken. Talisman boekt altijd een niet-rokers kamer voor u, tenzij u anders wenst. Geef het dan tijdig aan uw Talisman specialist door.

Omgeving

Ryokan Hidatai Hanaougi ligt op zo’n drie kilometer van het station en het stadscentrum van Takayama. Tweemaal daags rijdt er een gratis pendelbus tussen het treinstation en uw ryokan. Vraag bij de receptie wanneer de bus vertrekt, zodat u deze niet zult missen. Vanaf het treinstation wandelt u eenvoudig naar het stadscentrum van Takayama.  

De omgeving van deze ryokan is ook erg geschikt om te wandelen. Op slechts 300 meter bevindt zich de Miyagawa rivier. Wanneer u de rivier volgt passeert u een aantal stadsparken waar zeker in de herfst en het voorjaar de kleuren van de natuur zorgen voor een prachtig decor achter de bijzondere tempels. Pakt u liever de fiets? Dat is ook geen enkel probleem! Hidatai Hanaougi verhuurt namelijk ook fietsen. Houdt u er wel rekening mee dat dit vrij kleine frame maten zijn, gericht op de Japanners. De omgeving is relatief plat en daarom erg geschikt om te verkennen per fiets. 

Vergelijkbare accommodaties in Japan