Hier geniet u van een uitzonderlijke vorm van gastvrijheid

Ryokan Kurashiki is een klasse apart! In eigentijdse stijl ontvangt u hier een uitzonderlijke vorm van gastvrijheid. Deze ryokan telt slechts vijf kamers, maar zorg ervoor dat u één van de medewerkers volgt, anders verdwaalt u zeker in het doolhof van gangetjes. 

Historische wijk

Ryokan Kurashiki ligt in het historische deel van Kurashiki. Wij vinden het één van de beste plekken in Japan om een verblijf in een traditionele ryokan te ervaren. Daarnaast bent u binnen mum van tijd in grote steden als Hiroshima en Kyoto met tal van bezienswaardigheden. Ritsuko-san, de eigenaresse, kent veel mensen in de stad en kan hierdoor deuren voor ons openen die voor anderen gesloten blijven. Zo kunt u een kijkje nemen in een saké brouwerij, een weef- en verfstudio, een sojasaus fabriek en een pottenbakkerij. Risuko-san gaat met u mee en fungeert naast gids ook als vertaler.

Vijf suites

Ja, er zijn hier echt maar vijf suites. Typisch Japans ingericht met tapijten op de grond, veel geeltinten, schuifwanden en licht en donker hout. Ook typisch Japans: uw eigen luxe bad.

Kaiseki diner

In de lounge drinkt u een heerlijk kopje matcha (Japanse thee) met een gezond - ja, deze bestaan in Japan - koekje. U kunt het privébad, vlakbij het restaurant, even reserveren om u op te frissen voor het diner. Het kaiseki-diner hier is subliem. Het bestaat uit zo'n 10-gangen en de heerlijkste creaties komen voorbij - van verse tonijn sashimi tot kunstwerkjes van rundvlees en andere lokale specialiteiten- begeleid door saké uit de lokale brouwerij. Echt heerlijk!

Na het diner kunt u een kopje koffie drinken in de rotstuin. Maar u kunt ook nog even (op aanraden van de eigenaresse) gaan wandelen langs de kanaaltjes van Kurashiki. U doet dit gewoon in yukata. Overdag zijn hier veel dagjestoeristen, maar 's nachts heeft u het rijk voor u alleen.

Tripadvisor over Ryokan Kurashiki