Een verborgen parel waar de natuurliefhebber zeer zeker aan zijn trekken komt

Sankara Hotel & Spa ligt op het bijzondere eiland Yakushima. Het is zo bijzonder dat UNESCO het complete grondgebied op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst. Yakushima is een gematigd oerregenwoud dat zich uitstrekt over het centrum van het bijna ronde, bergachtige Yakushima Island. Het hotel ligt 60 km buiten het zuidelijkste puntje van het eiland Kyushu in het zuidwestelijke einde van de Japanse archipel. Het is het grensvlak van de palearctische en oosterse biotische regio's. Bergen tot bijna 2.000 m hoog domineren het eiland.

Natuur

Het ecosysteem van Yakushima is wereldwijd onderscheiden. Het is de thuisbasis van 1.900 soorten en ondersoorten flora, 16 zoogdiersoorten en 150 vogelsoorten en heeft een rijke biodiversiteit, een landschap van de Japanse ceder (Cryptomeria japonica) en een oerbos dat bestaat uit "Yakusugi" bomen van meer dan 1.000 jaar oud. Het geurt er heerlijk. In de winter ligt er soms een betoverend laagje sneeuw op de takken. Het hotel ligt hoog op een bergrug en heeft een weids uitzicht over de weelderig groene omgeving en verderop de zee.

Yakushima is de aangewezen plek voor avontuurlijke activiteiten op het fabelachtig mooie eiland. Het tegenovergestelde kan overigens ook. De rust daalt hier vanzelf neer. Heerlijk genieten aan de rand van het infinity zwembad met uitzicht over de bergtoppen en de pieken van de cederbomen. De Thaise spa is een serene plek waaruit u na een traditionele massage met kruidenstempels weer als herboren tevoorschijn komt.   

Een eigentijdse Aziatische inrichting

Sankara telt 29 mooie suites met een eigentijdse Aziatische inrichting. Het complex oogt door de ruime toepassing van cederhout en warme aardetinten als een volledig geïntegreerd deel van de natuurlijke omgeving. Is alleen het beste goed genoeg, vraag dan om een van de exclusieve topsuites. De faciliteiten zijn van topniveau. U kunt kiezen uit twee geweldige restaurants, beide onder leiding van topchef Chiharu Takei. Eerlijk is eerlijk, met deze chef achter het fornuis is een bezoek aan Sankara al een doel op zich. 

Tripadvisor over Sankara Hotel & Spa