Achter de sport van sumoworstelen gaat een lange historie schuil. Leer er meer over tijdens een bezoek aan de sumoschool en lunch met de worstelaars.

Sumo is één van de oudste en meest populaire vechtsporten van Japan. Deze unieke nationale sport is bekend over de hele wereld, maar er zijn zeer weinig buitenlanders die veel weten over de regels en gewoonten van de sport. De sumo-rituelen zijn diep verbonden met de Japanse religieuze traditie en tijdens zijn lange geschiedenis is Sumo uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Japan. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de Ryogoku, het centrum van de Japanse sumowereld. Alle rikishi (worstelaars) behoren tot Heyas (sumo stallen), waar ze wonen, eten en trainen voor de verschillende Sumo toernooien die jaarlijks worden gehouden in verschillende steden in Japan. Het dagelijks leven in deze stallen gaat volgens een zeer strenge discipline, dieet en hiërarchie. 

Met Talisman neemt u een kijkje bij een van deze heyas en brengt u een persoonlijk bezoek aan deze reusachtige mannen, terwijl u van dichtbij hun asa geiko (ochtendtraining) meemaakt. Vervolgens luncht u samen met de worstelaars! Met behulp van uw gids kunt u echt contact leggen met hen. Praten en interactie met sumoworstelaars is iets wat heel weinig mensen, zelfs in Japan, kunnen ervaren. U heeft dan ook de kans om Chanko Nabe te proeven, een traditioneel, huisgemaakt, superenergiek gerecht dat de basis is van de voeding van een sumoworstelaar. Itadakimasu! (Eet smakelijk)