Zodra u het gebouw betreedt, verliest u snel uw gevoel voor richting.

Als er één museum op uw bucketlist zou moeten staan, dan is het deze wel! Het Mori Digital Art Museum in Tokyo heeft zijn deuren geopend in juni 2018 en nodigt u uit. Het museum neemt u mee naar een compleet nieuwe wereld waar meer dan 520 computers en 470 projectoren 50 unieke installaties creëren om te ervaren met lichaam en geest. U voelt het al, maar dit is geen traditioneel museum. In de totale ruimte van 10.000 vierkante meter heeft TeamLab -Tokyo’s collectief van ultra-technologen en de creatieve groep achter het concept- kunst gecombineerd met technologie om vijf werelden met verschillende kenmerken te creëren. In tegenstelling tot een normaal museum, zijn er geen kaarten of richtingen. Elke bezoeker heeft dus een heel andere ervaring.

Zodra u het gebouw betreedt, verliest u snel uw gevoel voor richting. Deze ondoorgrondelijke ruimte is de reden waarom teamLab ervoor heeft gekozen om hun tentoonstelling de naam Borderless te geven. Oftewel, een groep kunstwerken die één wereld zonder grenzen vormt. Kunstwerken verplaatsen zich vrij uit de kamers, communiceren met andere werken, beïnvloeden elkaar en vermengen zich soms met elkaar. U kunt dus letterlijk kunstwerken instappen en ermee communiceren. Er is een speciale verdieping die geïnspireerd is door de geest van kinderen. Hier mogen kinderen spelen en klimmen in de kunstwerken. Zelfs kinderen vermaken zich in dit museum dus meer dan prima.

Voldaan van alle indrukken? Vergeet aan het einde van de tour niet om de neo-futuristische theeceremonie uit te proberen. Zodra thee is gegoten, komen ingewikkelde projectieplanten in bloei in je kopje! Elke slok van de thee verandert de effecten en kleuren. Geniet van een bijna onbeperkte hoeveelheid mogelijkheden in de oudste traditie van Japan in combinatie met hun nieuwste technologieën.