U brengt een bezoek aan één van Japans grootste wasabi boerderijen

Bij aankomst in Matsumoto neemt uw lokale gids u mee naar een traditioneel lunchtentje waar u weinig toeristen zult zien. Na een authentieke maaltijd bezoekt u het Nakamachi-district met straatjes, gebouwd in traditioneel Japanse stijl. Vroeger was dit een drukke handelsstraat en tegenwoordig vindt u hier enkele leuke restaurants, cafés en winkeltjes. 

U bezoekt Matsumoto Castle, één van de meest complete en mooiste kastelen van Japan. Het is een prachtig voorbeeld van een zogenaamde 'hirajiro', een kasteel gebouwd op de vlakte in plaats van op een heuvel of berg. Matsumoto Castle wordt ook wel het kraaiennest genoemd vanwege de zwarte muren en de daken die hun vleugels lijken te spreiden. Van de buitenkant lijkt het alsof het kasteel verdiepingen heeft, maar als u naar binnen gaat, zult u zien dat niets is wat het lijkt in Japan!

Ook bezoekt u de Wasabi Alps Farm. Dit is één van Japans grootste wasabi boerderijen. Je vindt hier meerdere grote velden met een zorgvuldig onderhouden netwerk van kleine stroompjes die elke wasabi plant van helder, stromend water uit de Noordelijke Alpen voorziet. Alleen onder zulke bijzondere omstandigheden is wasabiteelt mogelijk. Van mei tot oktober worden deze velden beschermd tegen de zon door zwarte lakens. Tussen de velden kun je over de wandelpaden lopen.

Op deze boerderij worden allerlei producten gefabriceerd van de pittige wasabi. Je kunt hier een breed scala aan wasabi-gerelateerde producten kopen, waaronder verse wasabi, wasabi pasta, augurken en crackers met wasabismaak, wasabi sobanoedels, wasabi curry, wasabi worstjes, wasabi dressing, wasabi bier, wasabi sap, wasabi ijs en wasabi chocolade. Geniet van deze typisch Japanse smaak!

Deze excursie duurt 4 uur.