Een kijkje in het lokale leven

Vandaag laat uw gids u enkele van de vele hoogtepunten van Tokio zien! U reist met het openbaar vervoer, zodat u ook echt een kijkje in het lokale leven krijgt. De eerste stop is Meiji Jingu, het beroemdste heiligdom van Tokyo, gewijd aan de geest van de overleden keizer Meiji. Het heiligdom is een populaire site voor Japanse huwelijken; als u geluk heeft, ziet u een bruid en bruidegom gekleed in traditionele Shinto bruiloft kledij.

Wandel vervolgens naar Omotesando, een met bomen omzoomde boulevard geflankeerd door indrukwekkende gebouwen met topmodemerken. Bekend als de Champs-Elyse van Tokio, loop langs deze ultra-chique straat en ga vervolgens naar Asakusa District. Asakusa is een deel van Tokyo's Shitamachi, oftewel de oude stad. Asakusa is de thuisbasis van de Sensoji-tempel, Tokyo's oudste boeddhistische tempel, en hier vindt u ook de oudste geishawijk van Japan. In de straten rond Sensoji bevinden zich veel traditionele winkels waar Japanse kunstnijverheid en souvenirs aangeboden worden. Asakusa is een heerlijke wijk om doorheen te dwalen. 

Nadat u door Asakusa bent gelopen, gaat u aan boord van een Sumida-riviercruise voor een verfrissend uitzicht op Tokio. De nevenschikking van de oude stad met de Tokyo Skytree en andere opmerkelijke wolkenkrabbers aan de rivieroever benadrukken de evolutie van deze dynamische stad. U vaart onder twaalf bruggen door, voordat u uitstapt bij Hamarikyu Garden, één van Japans mooiste tuinen! Wandel door dit prachtige terrein en dompel u onder in de sereniteit van dit groen in het hart van de stad. U loopt naar een drijvend paviljoen dat oorspronkelijk is gebouwd door een beroemde shogun, waar u kunt genieten van een verfrissende kop matcha-thee en Japanse zoetigheden. Ontspan terwijl u uitkijkt op het weelderige park door de vele ramen van het theehuis, voordat u uw dagtocht voltooit en terugkeert naar uw hotel.

*Opmerking: ter voorbereiding op de honderdste verjaardag van de Meji-schrijn in 2020, worden vanaf de lente van 2016 tot oktober 2019 renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan sommige gebouwen van deze schrijn. Er wordt naar gestreefd om de impact op bezoekers minimaal te houden.

Inclusief; reizen per openbaar vervoer, entreegelden en thee en lekkernijen in Hamarikyu-en.
Duur: 8 uur.