In de authentieke safaritenten met fraai antiek meubilair gaat u terug naar de romantiek en het avontuur van de beginjaren van safari Afrika

Cottar's 1920's Camp is uniek in ons aanbod aan camps en lodges in de Masai Mara. Allereerst vanwege de ligging: precies tussen de Masai Mara en de Serengeti in Tanzania in. Een toplocatie voor wie de beroemde wildebeestmigratie van dichtbij mee wil maken. Ten tweede is het camp al sinds de start in handen van één en dezelfde familie: de Cottar familie, die een rijke traditie met zich meedraagt. Eigenaar Calvin Cotter wordt gezien als een van de beste safarigidsen van Afrika en met hem aan het roer zijn de safari's die u hier zult maken echt onvergetelijk. 

In stijl op safari

Cottar's ligt in een privéconcessie waar u tijdens uw verblijf in het camp meerdere malen per dag gamedrives zult maken. En dat in een voertuig naar keuze: een moderne 4x4 of een authentieke met hout afgewerkte oldtimer; het type auto waarmee men in de jaren '20 door de Masai Mara reed. Deze laatste past volgens ons het allerbeste bij de klassieke Cottar's beleving en is bovendien uniek! Hoe dan ook is de safaribeleving hier fantastisch. In de maanden juli t/m oktober is het in de Masai Mara het meest wildrijk en vindt de befaamde wildebeestmigratie plaats. Dit spectaculaire schouwspel mag u eigenlijk niet missen: het is haast bizar om te zien hoe tienduizenden gnoes op hetzelfde moment de Mararivier oversteken, strijdend voor een veilige overtocht zonder slachtoffer te worden van de steile hellingen of hongerige krokodillen die hun kans afwachten. Tijdens gamedrives ziet u naast de gnoes nog veel meer wild, zoals de gehele Big Five, maar ook jachtluipaarden en giraffen. Voor de avonturiers onder ons is het maken van nachtelijke gamedrives of een wandelsafari ook mogelijk. 

Van actief naar ontspanning

Na een onvergetelijke dag geniet u in de lounge of bibliotheek van een goed boek en een glas wijn. Ontspannen kan ook aan de rand van het zwembad of u neemt een heerlijke massage. Heel bijzonder is een safari-bad op de savanne; het ultieme Out of Africa gevoel. 

Slechts acht tenten

Cottar's 1920's Camp heeft slechts acht ruime, witte canvastenten die ingericht met originele meubelstukken uit de jaren '20 van de vorige eeuw, aangevuld met modern comfort en luxe. Een hemelbed, een 'safari bucket' douche, een antiek bad en safari decoraties aan de wanden ademen de romantische en avontuurlijke tijden van weleer. Naast de privétenten voor de gasten van Cottar's zijn er ook enkele gemeenschappelijke tenten waar u kunt eten, relaxen en samen kunt komen met de andere gasten van het camp. 

Tripadvisor over Cottars 1920's Camp