Voor het eerst in Afrika? Een verblijf in Joy's Camp is de start van uw eeuwigdurende liefdesrelatie met dit magische continent.

Joy Adamson, echtgenote van George Adamson, werd beroemd door het boek 'Born Free', dat later zelfs verfilmd werd. Het verhaal weerspiegelt haar ervaring met de opvoeding van leeuwinnenweesje Elsa, die zij en haar man in Meru National Park grootbrachten en haar hier klaarstoomden voor een terugkeer in de wildernis. Deze gebeurtenis spoorde Joy en George aan om meer weesdieren op te vangen en te rehabiliteren. Ze verhuisden hiervoor naar Shaba National Park en zetten een kamp op, precies op de plek waar nu Joy's Camp gevestigd is en waar u net als zij kunt genieten van het gevarieerde landschap van Shaba National Park. 

Natuur en traditie

Het Shaba reservaat ligt in de noordelijke uitlopers van Mount Kenya in het noorden van Kenia. Laat u verrassen door het afwisselende landschap met droge savannen, lage berghellingen en de Ewaso Nyirorivier met zijn met doumpalmen en koortsbomen beboste oevers. Een prachtig gebied, waar bovendien veel wild te zien is. Op uw gamedrive of wandelsafari komt uw leeuwen en luipaarden tegen, maar ook vele soorten vogels (meer dan 400 soorten!). Wat uw gamedrive extra spannend maakt is de kans om diersoorten te zien die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe, Grevy zebra, Beisa oryx en de gerenuk. Zeldzamer zijn de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en wilde hond. Als u hier bent, ervaart u niet alleen het wildleven, maar ook de tradities van de kleurrijke Samburu. Deze stam, verwant aan het Masai volk, leeft hier als veehoeders een moeilijk bestaan. 

Slechts tien tenten

Er zijn maar tien canvas tenten die alle een kleurrijke Arabische inrichting hebben en veel privacy bieden. Uw eigen veranda is een plek waar u zomaar een hele middag door kunt brengen. U heeft namelijk uitzicht op een waterhole waar gedurende de dag buffels, leeuwen en olifanten om de beurt komen drinken. Natuurlijk kunt u uw vrije middag ook doorbrengen bij het zwembad of u boekt een massage. 

Bijzonder eten

Versgebakken brood, Italiaanse risotto en biologische salades. Alles wordt huisgemaakt en is even lekker. Van eten wordt hier altijd echt iets bijzonders gemaakt. Van ontbijten aan de oevers van de Ewaso Nyirorivier tot borrelen middenin de wildernis; ziet u uzelf al zitten? 

Tripadvisor over Joy's Camp