Mahali Mzuri betekent "prachtige plaats" in het Swahili

In het noorden van de machtige Masai Mara vindt u eerste-rang plaatsen voor de Grote Migratie ook wel bekend als ‘The Great Wildebeest Migration’. Met slechts twaalf tenten en gelegen in een privé concessie ín de Masai Mara biedt Sir Richard Bransons Mahali Mzuri een ongeëvenaard verblijf in een ongerepte wildernis die u slechts met een handjevol andere gasten hoeft te delen.

Glamping 2.0

Verblijven in Mahali Mzuri is glamping deluxe. U verblijft in een tent, alhoewel uw safarisuite die naam absoluut niet verdient. Gelegen op een richel boven de rivier vindt u twaalf tenten met een uitzicht zoals u dat alleen uit de film De Leeuwenkoning kent. In twee van de twaalf tenten kunnen twee volwassenen en twee kinderen slapen (kinderen vanaf 9 jaar), en verblijft u hier met uw gezin dan is de kans groot dat u uw safarivoertuig niet met andere gasten hoeft te delen.

De Olare Motorogi Conservancy

Mahali Mzuri betekent ‘prachtige plaats’ in het Swahili en niets is minder waar. Het camp is gelegen in een privé concessie van de Masai Mara. Dit betekent dat u hier geen hordes toeristen tegenkomt; de concessie is enkel toegankelijk voor de happy few die hier het genoegen hebben te verblijven. En zo geniet u van een uitbundig wildspektakel – ook als de migratie niet plaats vindt – en een stukje Masai Mara bijna helemaal voor uzelf.

Op ontdekking

De nummer 1 activiteit bij Mahali Mzuri is natuurlijk het spotten van al het wild dat zich hier bevindt. De Masai Mara grenst aan de Serengeti en vormt daarmee een gigantisch reservaat, één van de beste plekken in Afrika voor een safari. Tussen juli en oktober zit u hier letterlijk op de eerste rij voor de grote migratie, u hoeft nauwelijks uw tent uit om de hordes gnoes te spotten! Night drives kunnen geboekt worden, omdat u in een privé concessie verblijft is het mogelijk om na het vallen van de avond er samen met een gids op uit te trekken! Helemaal bijzonder is een tochtje in een luchtballon…

En ook…

Het is heerlijk om uzelf na een safari neer te vlijen op één van de massagetafels en te genieten van een weldadige massage. Of om verkoeling te zoeken aan de rand van het 12 meter lange zwembad, met uitzicht op de bush!

In de vroege ochtend zorgt de chef voor lekkere snacks, zodat u zonder honger op zoek kan naar leeuwen, giraffes en ander wild. Halverwege uw ochtendsafari stopt de gids op een mooie plek middenin de bush om u hier het ontbijt te serveren. Bijzonder! Bij terugkomst van een enerverende rit staat de lunch voor u klaar en voordat u op uw middagsafari gaat kunt u nog even bijtanken met een heuse afternoon tea. De crew van Mahali Mzuri probeert u iedere keer opnieuw te verrassen en uw dinerlocatie zoveel mogelijk af te wisselen. Met een beetje geluk geniet u tijdens uw diner van lokaal entertainment in de vorm van Masai dansers uit een nabijgelegen dorpje.

Hoe komt u er?

U vliegt vanaf Nairobi met een rechtstreekse vlucht naar de landingsbaan van de Olare Orok concessie. Hier wordt u opgehaald door uw gids en in 25 minuten naar het camp gebracht. Komt u onderweg wild tegen, dan kan uw heenreis iets langer duren…

Wist u dat...

Kenia weer helemaal terug op de kaart staat? En uw safari hier een enorm goede prijskwaliteitsverhouding heeft? Vraag direct meer informatie aan!

Tripadvisor over Mahali Mzuri