Nauwelijks zichtbaar van de buitenkant maar ongekende schoonheid binnenin

In de stille wildernis van de Olare Motorogi Conservancy, een privé reservaat grenzend aan de Masai Mara, vindt u zeven tenten verborgen in het woud. Houten wandelbruggen leiden u naar uw tent, door een overkapping van acaciabomen. Een verblijf in het Mara Plains Camp staat garant voor een zeer unieke safaribeleving. Waarom? Vooral door de ligging in een uniek gebied; er bevinden zich hier slechts vijf andere camps. Hierdoor is het gebied vrij van hordes safaribusjes, maar rijden er slechts enkele jeeps rond en heeft u het gevoel dat u bijna de enige bent die van dit schitterende landschap en haar bewoners mag genieten. Om u een goed idee te geven van de kleinschaligheid in de Olare Motorogi Conservancy: in verhouding is per 283 hectare grond slechts één gastenkamer te vinden!

Een verborgen parel

Wat gebeurt er als een aantal natuurbeschermers bij elkaar komt om een safari lodge te ontwerpen? Juist; een verborgen parel ontstaat. De natuur is hier de hoofdpersoon, het wild is welkom en u bent hier te gast. Natuurbeschermers en documentairemakers Dereck en Beverly Joubert en hun partners hebben hier een prachtproject opgezet. Niet alleen geniet u van luxe en exclusiviteit, de lokale bevolking profiteert van uw komst en het reservaat wordt beschermd van de opbrengsten uit het toerisme. 

Luxe canvastenten

Mara Plains Camp bestaat uit zeven luxe canvastenten geschikt voor maximaal veertien gasten. Elke tent staat op een verhoogd dek en is voorzien van een mooie slaapkamer, ensuite badkamer met dubbele wastafels, toilet en douche en een veranda met zitje. Vanaf uw veranda kijkt u uit over een uitgestrekte grasvlakte waar u zo nu en dan voorbijtrekkend wild zult spotten. Het interieur van uw tent is voorzien van Swahili en Maasai decoratie; prachtige antieke meubelstukken en accessoires. Het kan niet missen dat u in Kenia bent! 

Geen vaste tijden

Het hoofdgebouw van het camp bestaat uit drie geschakelde tenten waar zich de twee lounges, een kleine bibliotheek en het restaurant bevinden. Het restaurant wordt voornamelijk gebruikt voor het ontbijt en het diner. De lunch vindt over het algemeen plaats tijdens gamedrives, waar ook drankjes bij inbegrepen zijn. Bij goed weer kan het ook voorkomen dat u niet in het restaurant, maar buiten onder de heldere sterrenhemel zult dineren! De dagindeling is bij Mara Plains Camp altijd heel flexibel en hangt af van de activiteiten die u onderneemt. Er zijn dus geen vaste tijden voor de maaltijden of gamedrives. 

Drie verschillende reservaten

Mara Plains Camp heeft als enige in deze regio het geweldige privilege om drie verschillende reservaten te mogen doorkruisen: Olare Motorogi Conservancy, Mara North Conservancy en het Masai Mara Game Reserve. Zowel 's ochtends als 's avonds worden gamedrives gemaakt. Het kamp biedt tevens de mogelijkheid om (tegen een meerprijs) in een hete luchtballon over het reservaat te vliegen of een bezoek te brengen aan nabijgelegen dorpjes waar u kennis kunt maken met de Keniaanse levenswijze en cultuur. 

Weetjes

Wist u dat:
- U hier gratis gebruik kunt maken van Swarovski 8x42 verrekijkers en professionele camera’s?
- Het water afkomstig is uit een lokale bron?
- U hier ook te voet de wildernis in kunt? Samen met een ervaren gids natuurlijk.

Tripadvisor over Mara Plains Camp

Vergelijkbare accommodaties in Kenia