Afgelegen, kleinschalig, exclusief en persoonlijk. Mfangano Island Camp is een echte hideaway.

Van alle zoetwatermeren ter wereld is Lake Victoria, vernoemd naar de Britse koningin Victoria, de op één na grootste. Door de ligging vormt het meer de natuurlijke barrière tussen Kenia, Tanzania en Oeganda. In het meer liggen verschillende eilandjes, waar het ongerepte Mfangano Island er één van is. Wij werden geraakt door de ongereptheid van dit serene eiland en kiezen een verblijf hier graag voor reizigers die tijdens of na hun reis een paar dagen even lekker willen uitrusten in de natuur. 

In de relaxstand

Mfangano Island Camp ligt aan de westzijde van het eiland, maar valt onder de beschutting van enorme vijgenbomen haast niet op tussen het groen. Rust is hier het sleutelwoord. Er is een zwembad waar u heerlijke middagen doorbrengt. Op minder hete momenten van de dag is het leuk om iets te ondernemen. Een romantische boottocht, vissen op nijlbaars, een bezoek brengen aan een dorpje, rotstekeningen bekijken of het bezoeken van Bird Island waar meer dan honderd vogelsoorten voorkomen; de keuze is aan u. 

Schaduwrijk

De zes cottages liggen veilig en schaduwrijk verborgen onder de vijgenbomen. Elke cottage is gebouwd in de traditionele lokale Luo stijl met daken van bananenbladeren en klei. De cottages zijn voorzien van heerlijke hemelbedden, een ensuite badkamer met apart bad en douche en een ruime veranda vanwaar u zo over het meer uitkijkt. Doordat de cottages zich aan de westkant van het eiland bevinden, geniet u hier van sprookjesachtige zonsondergangen. 

Verser dan vers

Over de maaltijden hoeft u zich hier geen zorgen te maken: dit is allemaal inclusief. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in het restaurant. De gerechten op de kaart worden bereid met producten uit de boomgaard en de eigen moestuin; supervers dus. De vis wordt geleverd door het nabijgelegen vissersdorpje. De vissers komen dagelijks langs vis wat ze diezelfde dag nog gevangen hebben, zoals tilapia en nijlbaars. 

Tripadvisor over Mfangano Island Camp